Gaim skifter navn til Pidgin

Den velkjente lynmeldingsklienten Gaim har nå skiftet navn til Pidgin. Navneskiftet har i følge nettsiden til Gaim blitt tvunget fram gjennom gjentatte trusler om søksmål fra AOL. Prosjektet hadde nemlig navnet "Gtk+ AOL Instant Messenger", men etter en henvendelse fra AOL fant utviklerne ut at de måtte fjerne AOL fra navnet. Prosjektet skiftet da navn til Gaim.

Men AOL var altså ennå ikke fornøyd og etter lengre legale diskusjoner mellom advokatene til AOL og advokatene til Gaim har det blitt besluttet at Gaims GUI skal fortsette under navnet Pidgin. Det nye støttebibliteket til pidgin (libgaim fra versjon 2.0.0 beta6) har fått navnet libpurple. Kommandolinje-grensesnittet har fått navnet Finch.

Kilder:
Wikipedia.org
Pidgin.im

Valg for kommentarvisning

Velg din foretrukket måte å vise kommentarer på og klikk på "Lagre innstillinger" for å aktivere endringene.

Moldarin

Dette synes jeg var unødvendig tåpelig gjort av AOL! De som skiftet navn fra "America Online" til bare "AOL" burde i det mineste klare å respektere at de valgte å gjøre navneendrnigen sin til en forkorting! Og hva i allverden er galt med gratis reklame!?
--
http://opensource-notebook.com/

olear

Kan ikke akkurat si jeg likte det nye navnet ...

ak

Litt tullete av dem å skrive rett ut hva forkortelsen stod for. Ingen vei rundt at AIM er en trademark (tror jeg, USPTO sin server er nede igjen), men de kunne jo holdt seg til "GTK for Another Instant Messenger" eller noe slikt.

morphir

Fatman

Synes egentlig det nye navnet, med dets mening, var ganske bra.

"Don't mistake lack of talent for genious"

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Siste kommentarer