Ext4 - intervju med Eric Sandeen

Fedora Project har publisert et intervju med Eric Sandeen om Ext4. Måten man representerer filer på blir fundamentalt endret. Istedet for å basere seg direkte på antall diskblokker en fil opptar vil man lagre plassering på disken og filens lengde.

Du trenger ikke bekymre deg for at din nye harddisk vil være for stor heller, Ext 4 vil støtte opptil 1024 petabytes (en million terabytes. Ext3 støtter opp til 16 terabyte).

For å oppnå bedre ytelse vil systemet støtte preallokering av plass, noe som øker ytelsen og reduserer fragmentering.

Det vil være mulig å bruke eksisterende Ext2- og Ext3-filsystemer. Nye filer vil bli lagret på den nye måten, det vil derfor ikke være mulig å gå tilbake til Ext3 driveren etter at man har opprettet nye filer i Ext4.

Fedora 9 blir blant de første distribusjonene som vil teste det nye filsystemet. Se status og viktige datoer frem til lansering i slutten av april.

Det er sannsynlig at flere distribusjoner vil ta i bruk det nye filsystemet over sommeren og til høsten.

Valg for kommentarvisning

Velg din foretrukket måte å vise kommentarer på og klikk på "Lagre innstillinger" for å aktivere endringene.

Moldarin

Jeg syens det er spennende med nye filsystemer. Var det ikke sånn at Ext4 hadde større tapsfrekvens om oversikten over harddisken skulle gå tapt? Jeg inbiller meg å ha lest det et sted. Det vil isåfall være en veldig negativ effekt av det nye systemet.

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Siste kommentarer