LibreOffice 3.3 lansert

Den første stabile versjonen av LibreOffice, versjon 3.3, er ute av beta og tilgjengelig for alle og enhver. Hovedfokus i denne utgaven har vært å få LibreOffice, som nytt prosjekt, opp og gå, men endel nyvinninger har også blitt utviklet.

Etter at ca 30 personer brøt ut av OpenOffice i september har LibreOffice' utviklerskare nå økt til over 100. Dette har gjort at bare fire måneders utvikling har vært nødvendig for å klargjøre LibreOffice for markedet.

På utviklingssiden har det blitt jobbet mye med opprydding i koden for å gjøre fremtidig utvikling lettere. Man har også slått sammen Windows-versjoner for ulike språk slik at det blir enklere både å vedlikeholde installasjonsfilene og for brukerne generelt.

Nyheter i denne versjonen som kan nevnes er støtte for import av SVG-filer, enkel håndtering av tittelsider, praktisk navigatør i Writer og alle endringene som er nye i OpenOffice 3.3. Se her for en full oversikt over endringene.

LibreOffice er tilgjengelig for alle de store operativsystemene og kan lastes ned fra nedlastingssiden.

Kilde:
- blog.documentfoundation.org

Valg for kommentarvisning

Velg din foretrukket måte å vise kommentarer på og klikk på "Lagre innstillinger" for å aktivere endringene.

olavpet

hehe ... jeg oppgraderte til KDE 4.6 i forrige uke og i dag tenkte jeg å bytte fra OpenOffice til LibreOffice mens jeg først var i gang.

Så jeg fjernet OpenOffic og la til pakkebrønn for LibreOffice Stable.

Men den var jo forløpig helt tom! Vel, da kan jeg ta meg fri fra alt kjedelig kontorarebeid i dag, og se om det er noe LibreOffice i brønnen i morgen ;).

Soerboe

Hvilken distro bruker du?

Det er ikke noe problem å installere utenom en pakkebrønn. Jeg gjorde det og det funker flott. Bare å følge instruksjonene på nedlastingssiden.

olavpet

OpenSUSE, men det haster ikke. Da hadde jeg funnet på noe lurt, f.eks. installert fra unstable, for akkurat nå er vel unstable ganske stable.

Det kommer nok noe innhold i brønnen i løpet av dagen, for den er nettopp opprettet.

moroklumpen

Hva er det LibreOffice kan gjøre bedre enn hva openoffice kan? Er det hele tatt fordeler og slenge ut OpenOffice? Vel, en nyere versjon da.

moroklumpen

Nå har jeg kastet ut OpenOffice og installert LibreOffice. Det fungerer, men jeg er likevel litt usikker på vitsen med byttet. Dårligere enn OpenOffice? nei. Bedre? vet ikke.

olavpet

Hva er det LibreOffice kan gjøre bedre enn hva openoffice kan? Er det hele tatt fordeler og slenge ut OpenOffice? Vel, en nyere versjon da.

For min egen del er det rett og slett at den Linux-distribusjonen jeg bruker har skiftet fokus til LibreOffice, og sannsynligvis ikke kommer til å tilby enkel oppgradering til nye versjoner av OpenOffice.

Jeg kan ikke tenke meg at det er særlig forskjell på de to produktene akkurat nå, og det gjenstår å se om de kommer til å skille særlig fra hverandre i fremtiden.

Jeg har imidlertid sett i diverse fora, at Oracle ikke har vært særlig åpen for kommunikasjon med eksisterende OOo-utviklerne om hvordan Oracle har tenkt seg å fortsette utviklingen av OOo, noe som ikke virker ikke særlig tillitvekkende - men det siste vet jeg egentlig ikke så mye om.

moroklumpen

En vesentlig forskjell jeg kan se, er at programmene er mer splittet opp og at man kan velge i større utstrekning.

Således så lar jeg LibreOffice være på maskinen.

olavpet

Bare til info, nå er LibreOffice i openSUSEs Stable-pakkebrønner. Installerer nå.

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Siste kommentarer