N9 - telefonen Nokia ikke lenger vil nevne med navn

Nokia har sannsynligvis satt Symbian på et isflak, dyttet mobildivisjonen til Qt bakerst i skapet og vil helst ikke snakke om Nokia N9. I den offisielle bloggen forsikrer selskapet at det "... fortsatt planlegger å sende ut et Meego-relatert produkt senere i år". Det er neppe tilfeldig at selskapet dropper å bruke anledningen til å markedsføre enheten, Nokia N9.

Qt har rett og slett havnet i en kjedelig situasjon. Det er viktig å påpeke at det først og fremst dreier seg om det som tidligere het Qtopia, som ble utviklet for mobiltelefoner og andre små enheter. Rammeverket som bl.a. underbygger KDE burde ikke være påvirket av dette. Samtidig er det nå et åpent spørsmål om Qt-divisjonen, selskapet som tidligere het Trolltech, egentlig hører hjemme under Nokia-paraplyen.

Tags:

Valg for kommentarvisning

Velg din foretrukket måte å vise kommentarer på og klikk på "Lagre innstillinger" for å aktivere endringene.

MrKane

Jeg tror ikke dette er det verste valget Nokia kunne gjøre. De trenger et mer hipt OS og MeeGo er for langt frem og for lite så langt. Det som er skummelt for Nokias del er at det ikke er annonsert et produkt...... Jeg vil ikke anbefale en eneste person å kjøpe Nokia nå før de har sitt nye OS på plass. Hvem vil ha en utgått vare som det blir satset minimalt på?

For Qt tror jeg dette er spikeren i kista som divisjon i Nokia. Forhåpentligvis blir de solgt ut av konsernet, kanskje med Intel som en del/hovedeier?

Blir Nokia sittende med dem blir det sakte død for dem.....

Svært trist.

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Siste kommentarer