Raskere skrivebord med Linux 2.6.38

Linux 2.6.38 kom ut på mandag. Den inneholder en drøss med forandringer som du, som vanlig, kan lese mer om på Linux Kernel Newbies. Det som virkelig er spennende er en patch sendt inn av Mike Galbraith som med bare 233 linjer kode dramatisk forbedrer ytelsen på skrivebordsmaskiner ved å bruke "group scheduling", en teknologi som ble introdusert i 2.6.24. Det vil i første rekke si at vinduer beveger seg jevnere når maskinen er belastet, men også at nettlesere kan laste sider raskere. Du finner bakgrunnsinformasjon og videoer hos Phoronix.

Hvis du jobber med virtualisering vil du har glede av transparente HugePages. Dette er store minneområder som gjør virtuelle maskiner mer effektive. Per i dag må man på forhånd definere hvor mye minne som skal settes av til HugePages, som er problematisk hvis maskinen har flere arbeidsoppgaver.

Se Linux Kernel Newbies for flere nyheter.

Tags:

Valg for kommentarvisning

Velg din foretrukket måte å vise kommentarer på og klikk på "Lagre innstillinger" for å aktivere endringene.

lmh1

Høres bra ut, selv skal jeg forsøke å oppgradere til kernel 2.6.38 på flere av mine linux distribusjoner.

Men vil opensuse 11.04, Kubuntu 10.10, fedora 11, ubuntu 10.10 få denne automatisk?

ak

Jeg tviler på at distribusjoner som allerede har blitt lansert vil få 2.6.38, men jeg vil tro at neste generasjon av disse distribusjonene vil inneholde patchen, selv om de ikke nødvendigvis bruker 2.6.38.

Tertitten

Legg til [url=http://en.opensuse.org/Portal:Tumbleweed">Tumbleweed repoet for openSUSE, 2.6.38 dukker ganske sikkert opp der

Ogger

Fant denne http://www.ramoonus.nl/2011/03/linux-kernel-2-6-38-installation-guide-fo...

men vet ikke om jeg ville prøvd den?

hagenisse

Jeg prøvde. Virker fint. :)

Ogger

Testet selv etter en backup, fungerer bra hittil.

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Siste kommentarer