Fedora 15 lansert

Fedora 15 har blitt lansert. Distribusjonen er ikke først ute med Gnome 3 og KDE 4.6, men har en rekke små finesser å tilby.

Fedora har gjort det som mål at Btrfs skal bli standard filsystem. Helt så langt har det ikke kommet enda, men det er nå mulig å velge det under installasjon, såfremt man ikke bruker en LiveCD. Sikkerhetskopiering anbefales varmt.

Forbedret SELinux troubleshooter, et grafisk verktøy for å feilsøke SELinux ved bruk av loggfiler.

Bedre strømsparing. Fedora 15 inneholder en ny utgave av powertop, et verktøy som viser deg hvor mye strøm som brukes av forskjellige applikasjoner og gjør det enklere å tilpasse innstillingene for å minimere strømforbruket.

Dynamisk brannmur. Det er vanskelig å endre IPTables direkte, som regel lager man et script og leser hele på nytt dersom man trenger å endre reglene. Mens scriptet lastes er det uklart hvilke regler som gjelder, noe som kan føre til at forbindelser blir avvist eller akseptert som ikke burde ha blitt det.

På servere med mange nettverkskort har man tradisjonelt måttet teste for å finne ut hvilket kort som korresponderer til eth0, eth1 osv.. Dette er strengt tatt ikke nødvendig, mange slike maskiner har en SMBIOS (System Management BIOS) som gjør det mulig å definere navn på kortene. Denne er også del av Linux 2.6.39.

Tags:

Valg for kommentarvisning

Velg din foretrukket måte å vise kommentarer på og klikk på "Lagre innstillinger" for å aktivere endringene.

lmh1

Prøvde selv tidligere ubuntu 11.04 unity det gikk dårlig, hadde mye problemer med bootloaderen og installasjonen mislykkes på min laptop. Så jeg måtte gå for kubuntu 11.04 isteden.

Men Fedora 15 x86-64 fungerte veldig bra på DVD.
Denne anbefales.

Jeg må si unity menyene på fedora er lite brukervennlige, siden menyen vises bare når man trykker på en startmeny, hvertfall hos meg, og det å slå av maskinen er ikke så enkelt, siden man først må logge av, også slå av maskinen.

Så min mening, er denne bra, SHA1 summen er riktig.
Så jeg kan si meg passe fornøyd. Jeg håper det blir mulig å kjøpe en lett utgave av redhat enterprise (Fedora med restricted funksjoner som MP3, Java, nvidia etc) så betaler jeg gjerne litt.

hailstiffler

lmh1: Fedora 15 bruker ikke unity, fedora 15 bruker gnome3/gnome-shell og har ingenting med Unity å gjøre, bare sånn for å oppklare begrepene......
Forresten, prøv å trykk Windowstasten på tastaturet ditt for å få opp menyen..
Til slutt for å starte om/slå av dataen så prøv og hold nede ALT knappen mens du har fremme menyen under navnet ditt, du vil da få opp valget for å slå av/starte om, ikke spør meg hvorfor utviklerne har latt det være slik, selv syns jeg det er ett idiotisk valg. Det finnes nå en del extensions for gnome-shell, blant annet en som gjør at man får opp valget for omstart/slå av uten å behøve å trykke ALT...

Det finnes også en hel del andre extensions, søk etter gnome-shell-extension i pakkebehandleren og du finner de der.
Forøvrig finnes det også en hel del temaer og sånt til gnome3/gnome-shell, http://www.webupd8.org/ er flinke til å skrive om både extensions og temaer.

Enig i at Gnome3/shell er litt "hva pokker?" men blir du vant til det er det faktisk et glimrende system syns jeg personlig :)

viking60

For å få opp "slå av" i menyen kan du installere:
gnome-shell-extension-alternative-status-menu-git

moma

"Slå av" (Shutdown) valget kommer frem hvis du trykker ALT (eller var det CNTR) tasten mens du åpner menyen.

Dan Hansen

Husker ikke eksakt hva den heter, men det ligger et valg i pakkebrønnen også, hvor man kan installere en "skru-av-knapp" :-)

Mvh Dan

hailstiffler

Dan :)
For å få opp "slå av" i menyen kan du installere:
gnome-shell-extension-alternative-status-menu-git

På andre distroer, fjern -git

Dan Hansen

Akkurat. Så ikke den med det samme jeg :-)

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Siste kommentarer