Bloggen til dajomu

Let the ferry man (Charon) take the penguin

Hvorfor bruker jeg egentlig Linux?
Jeg har alltid forsvart Linux, men nå lurer jeg på hvorfor? Hva bryr det meg om det er Microsoft, Apple eller andre som stikker av med kaka? Det er kanskje alderen, snart 40, som begynner å gjøre seg gjeldene, men nå vil jeg ha ting som fungerer.

Kommende Ubuntu - butt ugly!?

Jeg leste Phoronix artikkel om "Interesting Improvements In GNOME 2.24" og det ser ut til at dette blir den nye looken for Ubuntu 8.10. Er det bare meg eller er ikke dette rett og slett vanvittig stygt?

MS Vista - så skuffet, så skuffet

Jeg har fått i hende en ny bærbar acer aspire 9302AWSMi preinstallert med Windows Vista Home Premium. Egentlig så burde Vista overraske meg i positiv retning, siden jeg fra før utgivelsen hadde gjort meg opp en mening om at Vista sucks. Den gang ei, fakta er at "Vista sucks big time". Jeg har aldri vært så skuffet over et OS som mitt møte med dette nye "vidunderet" fra MS.

TrackMania

Dette er egentlig ikke noe Linux spill, men det er så utrolig bra at det er verdt å skrive om. Det er også mulig at dette er gammelt nytt for dere, men pytt pytt.

Ble presentert for et bilspill for Windows, men som er helt gratis og som støtter 1-manns kjøring, LAN og Internett. Det finnes 3 nivåer for 1-mannskjøring og hvert nivå har 30 baner med stigende vanskelighetsgrad.

Microsoft Vista

Har nettopp lest at Microsofts eget antivirusprogram ikke klarer å beskytte Vista (http://news.zdnet.com/2100-1009_22-6156733.html).
Vi vet at Vista kommer med Bitlocker (http://en.wikipedia.org/wiki/BitLocker_Drive_Encryption) som Microsoft påstår det ikke finnes noen bakdør for å lese dataene (http://www.theregister.co.uk/2006/03/06/nada_vista_backdoor/).

Kubuntu - Arbeidsledig

Etter å ha forsøkt forskjellige linux-distroer har jeg endelig kommet frem til en som jeg er tilfreds med. Skulle ønske jeg falt for noe kult og som var lite kjent så jeg ikke ble inkludert i den saueflokken som følger strømmen, men dessverre så er jeg blant tusener av andre brukere av Kubuntu.
Valgte jeg denne fordi alle andre bruker den? Nei
Er denne bedre enn andre? Både ja og nei
Hva skiller denne fra andre distroer?

Adblock - Firefox extension

Hvis du ønkser å bli kvitt de aller fleste reklamene på nettstedene kan du legge linjene nedenfor inn i Adblock Preferences. Det er ikke noen komplett liste, men blocker veldig mange av reklamene.

EDIT:
Av hensyn til Linux1.no og andre som gjør en fantastisk innsats for å tilrettelegge tjenester gratis på web, velger jeg å fjerne innholdet i denne bloggen. De som gjør en stor innsats gratis og bare bruker reklame som inntektsgrunnlag bør ikke oppleve at folk stikker kjepper i hjulene. Reklame er en liten pris å betale for at vi kan ha tjenester som Linux1.no.

Firefox extensions

Hvilke Firefox tillegg bruker du? Kanskje du kan komme med tips om andre enn de jeg bruker og som er nyttige for folk flest.

Et av de første tilleggene jeg installerer er;

Adblock:
Flott verktøy for å fjerne reklame/bilder fra nettsider.

Tab Mix Plus:
Mange muligheter for å endre oppførsel til tabs. Kan bl.a. settes til å huske sesjoner i tilfelle crash.

DownThemAll:
Kan brukes til å laste ned alle bilder og linker på en webside. Utviklerene skryter av økt nedlastingshastighet på opp til 400% ved å bruke teknikk som "multipart download".