Bloggen til MrKane

Meego - fremtiden for fri Linux?

Tittelen håper jeg virker provoserende for dere som leser.

Men den er alvorlig ment. Linux i dag er et kaos. Dette kaoset er veldig bra på mange måter. På de fleste vis mener jeg det fremmer kreative løsninger.

QT5 og KDE5 er åpnet for diskusjon

Nå ser det ut til at Qt5 er åpnet for diskusjon. På bloggen til Qt ligger visjonen klar:

Humble Bundle #3

Nå er det siste innspurt på Humble Bundle #3. Artig at det enda en gang kommer en pakke med spill som er brukandes på Linux samtidig som en kan donere penger til gode formål.

Frozenbyte har også åpnet opp kildekoden til Shadowgrounds spillene. Godt gjort! Her er de fornøyd med salget og gir tilbake.

openSUSE's Yast team diskuterer fremtiden

Yast er openSUSE's eget kontrollsenter. fra mitt ståsted er det kanskje den viktigste delen i openSUSE og som gjør at openSUSE er min favoritt distro.

Yast's muligheter til å konfigurere veldig mange forskjellige områder er bare helt knall.

Yast er dessverre skrevet i et eget script språk. Dette har gjort terskelen veldig høy for de utenfor Novell til å kunne bidra.

Nytt "Humble bundle" med 5 Linux spill

For en tid siden var det et tilbud fra noen Indie spill utviklere som gikk på at du kunne få kjøpe deres spill for en pris som en selv bestemte.

Nå fikk jeg ikke med meg det tilbudet før det var for sent, men denne gangen har jeg fått handlet.

Mego på N900 utvilkles jevnt og trutt

Jeg er en delvis lykklig eier av en Nokia N900. Det er en artig dings, men det er ikke tvil om at jeg har følt meg noe lurt av Nokia innimellom.

den lette depresjonen ble heller ikke bedre når det ble sagt at Meego ikke slulle komme til N900.

Nå har det vist seg å være en sannhet med store modifikasjoner. Meego kjører allerede på N900 og N900 brukes som utviklingsplatform for Meego.

Så enkelt kan det være (Spotify på openSUSE 11.3)

Etter hvert har jeg blitt litt avhengig av Spotify. Hele familien bruker det på iMac'en og det er utrolig kjekt å finne frem til ny og gammel musikk med et enkelt og raskt søk.

Jeg har ikke brukt det på openSUSE ettersom mine erfaringer med Wine har vært så som så opp igjennom. Eldste sønnen min fikk meg til å prøve på nytt igjen. Og det var blitt noe annet ja :-)

NRK Beta med spørrerunde til linuxbrukere om web tv

Fra NRK Betas side

"Du har sikkert fått med deg at vi jobbar med ein ny versjon av nett-tven vår. I forbindelse med dette arbeidet vert det utvikla eit dokument kor vi spesifiserer kva som skal støttast av maskinvare, nettlesarar og operativsystem."

N900 i huset !

Ah.... Nå ligger N900 i huset.
Venter bare på julaften....

Det blir lange dager :-)

Jeg har så vidt åpnet den (Måtte se om den virket :-) ) og det ser enormt lovende ut. Den er ikke så stor og tung som jeg hadde skapt meg et bilde av og kona ble riktig overrasket.

Det spørs om det ikke blir to slike i huset!

Acer fortsetter med linux?

Det er tydeligvis ikke full enighet internt i Acer om å slute med Linux.

Ifølge "engadget" har Acer fortsatt planer om Android baserte nettbooks. Dette be bekreftet så sent som 30. juli.