//]]>-->

Hjelp med Cups - Archbang 12.12

Lurer du på om maskinvaren din er støttet, eller lurer du på hva du bør kjøpe?

Hjelp med Cups - Archbang 12.12

Innleggav NewBee-Petter » fre 15.02.2013 21:39

Nå har jeg googlet meg gul blå, fulgt diverse guider, men ikke f&¤#%&¤ om jeg klarer å installere en lokal printer. Er tilkoblet via paralell porten.
(Fikk det til en gang, men etter reboot var den borte igjen) :-X (nuke) (nuke) :''> :?:
Jeg antar at feilen ligger i Cups, da en lpinfo -m gir meg : Connection refused.
Eller i at jeg ikke har tilgang til porten.

I fare for å slenge hele Arch(bang) i veggen, tyr jeg nå til dere der ute.

Kan dere dra meg igjennom, fra A til Å, så vi kan lokalisere hvor feilen sitter.
(antar at den største feilen sitter i mellom tastaturet og stolen) :-)

Så om du har litt peiling på dette, så fyr løs.

PS: mesg | grep -i parport
[ 5.001561] parport_pc 00:07: reported by Plug and Play ACPI
[ 5.001612] parport0: PC-style at 0x378 (0x778), irq 7, dma 3 [PCSPP,TRISTATE,COMPAT,ECP,DMA]
[ 5.023381] parport0: Printer, Hewlett-Packard HP LaserJet 1100
[ 5.023478] lp0: using parport0 (interrupt-driven).

Brukerens avatar
medlem i 94 måneder
 

Re: Hjelp med Cups - Archbang 12.12

Innleggav viking60 » lør 16.02.2013 1:36

Vet ikke om du har systemd i Archbang - men er du sikker på at tjenesten cups og avahi.dameon kjører?

Her er noe du kan forske på.

Brukerens avatar
medlem i 62 måneder
 

Re: Hjelp med Cups - Archbang 12.12

Innleggav NewBee-Petter » lør 16.02.2013 14:09

Nei, det er jeg ikke sikker på. :-) Er ganske fersk innen Arch verdenen.
Men jeg fant ut at Cups ikke kjører, så nå er jeg nærmere en løsning.

Etter en: Sudo systemctl start cups.service

sudo systemctl ga meg dette. (klippet bort alt annet som var ok)
UNIT LOAD ACTIVE SUB DESCRIPTION
cups.service loaded failed failed CUPS Printing Service

Noen som har peiling på hvordan jeg kan fikse denne?
(Sudo systemctl restart cups førte ikke til noe)
Reinstall av Cups førte heller ikke til noe.

What Next?

Her er litt mere info:

Trolig er det noe feil i en path internt i Cups som er problemet. Ser det er flere som har rapportert det som en bug i Arch.

sudo systemctl status cups
cups.service - CUPS Printing Service
Loaded: loaded (/usr/lib/systemd/system/cups.service; disabled)
Active: inactive (dead)

Feb 16 14:04:59 archbang systemd-coredump[700]: Process 695 (cupsd) dumped core.
Feb 16 14:04:59 archbang systemd[1]: cups.service: main process exited, code=dumped, status=6/ABRT
Feb 16 14:04:59 archbang systemd[1]: Unit cups.service entered failed state
Feb 16 14:05:02 archbang systemd[1]: Starting CUPS Printing Service...
Feb 16 14:05:02 archbang systemd[1]: Started CUPS Printing Service.
Feb 16 14:05:02 archbang cupsd[705]: Unknown directive DefaultAuthType on line 9.
Feb 16 14:05:02 archbang cupsd[705]: cupsd: client.c:757: avahi_client_get_host_name: Assertion `client' failed.
Feb 16 14:05:02 archbang systemd-coredump[707]: Process 705 (cupsd) dumped core.
Feb 16 14:05:02 archbang systemd[1]: cups.service: main process exited, code=dumped, status=6/ABRT
Feb 16 14:05:02 archbang systemd[1]: Unit cups.service entered failed state

Brukerens avatar
medlem i 94 måneder
 

Re: Hjelp med Cups - Archbang 12.12

Innleggav moma » lør 16.02.2013 15:05

Hei,
Kan dette være den samme feilen som omtales i
https://bugs.archlinux.org/task/32984 ?

Start først Avahi-tjenesten slik instruert av
https://wiki.archlinux.org/index.php/Avahi

Alternativ løsning:
I følge den feilmeldingen, slå av printer-deling (sharing). Da skal CUPS starte normalt. Sjekk Printer -> Settings i ditt system.

Erfaren
Brukerens avatar
medlem i 121 måneder
 

Re: Hjelp med Cups - Archbang 12.12

Innleggav NewBee-Petter » lør 16.02.2013 19:07

STEIKE, la inn nss-mdns, og enablet avahi-daemon.service og der dukket printern opp igjen. Fantastisk.
Takker og bukker så mye, jeg ville brukt noen dager på å finne ut dette.

Når jeg tenker etter, så delte jeg ut printeren, men koblet ikke at dette kunne føre til at den forsvant.

Ja ja, håper noen andre får dra nytte av dette.

Brukerens avatar
medlem i 94 måneder
 


Returner til Maskinvare / Drivere / Xorg



Hvem er i Forumene

Registrerte brukere: Baidu [Spider], erlingni, Exabot [Bot], Google [Bot], Google Adsense [Bot], Halion51, runev78, Vildehilde, Yahoo [Bot]