Ubuntu 5.10 Server er sluppet!

Ubuntu-teamet har nå offisielt sluppet Ubuntu 5.10 Server, den første releasen av Ubuntu som er spesielt designet for servere. Som de andre Ubuntu-releasene, tar også denne bare 1 CD. Som standard følger det med kjerner som er optimalisert for flere prosessorer og serveroppgaver. Noen av standardprogrammene (server-daemons) som følger med er: Mysql, Postgresql, PHP, Zope, OpenLDAP, BIND og Samba. Installasjonen tar bare 400MB og inkluderer ingen skrivebordsmiljøer som standard.

EDIT: Beklager at det ikke følgte med noen lenker, dette er mitt første innlegg. Her er noen kunngjøringen:
Announcement

Tags:

Valg for kommentarvisning

Velg din foretrukket måte å vise kommentarer på og klikk på "Lagre innstillinger" for å aktivere endringene.

oo

Finner ikkje noko om dette på ubuntulinux.org. Kan vi kanskje få ein url?

Ellers er liksom det å skrive "server" i promptet når ein installerer vanlig Ubuntu trikset for å kun installere basesystemet. Er det dette du meiner?

ak

Oppdatert (stod i release notes for Breezy).

oo

Eg foreslår at vedkommande som presenterte dette som ei forvirrande nyheit utan referanser 6 dagar etter at det skjedde søker på jobb i IT-avisen - ansettelsesprosessen burde gå glatt ;)

Anyway, eg får vel seede litt på den isoen der også da.

ak

Usikker på hvorfor dette gjør deg så opprørt, du ble tydeligvis opplyst om noe du ellers ikke hadde funnet frem til selv?

Yap, det var en glipp at linken ikke var inkludert, og jeg (eller noen andre med publiserings-rettigheter) burde ha fanget / rettet det opp. Men det er ikke verre enn at noen legger det til som kommentar :)

Dette bør ihvertfall ikke få folk til å tvile om de bør sende inn nyheter, de trenger ikke være perfekte før man trykker send.

oo

Kva meiner du? Eg er da slett ikkje opprørt. I det første innlegget er eg berre skikkelig forvirra fordi dette blir slått opp som siste nytt og så finner eg ingenting om Ubuntu server på Ubuntu si framside (eg hadde sjølvsagt ikkje lest releasenotes men gått rett til nedlasting då Breezy kom, også). Eg blei jo skikkelig ivrig og syntes dette var skikkelig kult, ikkje sant.

I det andre prøver eg å fleipe litt med det heile. Fleipen var kanskje litt grovkorna, så det kan eg godt be om orsak for - orsak meg.

At du driver og påstår at eg er "så opprørt" finn eg særs merkeleg. I alle fall klarer ikkje eg å finne belegg for at eg skal ha oppført meg på ein opprørt måte.

Men for all del, dersom du vil at folk skal stille seg fullstendig likegyldige til artiklar på linux1.no så kan eg klare å gjere det, også.

nc

Hvorfor skulle han ønske at folk "stiller seg fullstendig likegyldige til artikler på linux1.no"?

Det er vel bedre at en "nyhet" kommer sent enn aldri? Spesielt siden dette ikke var en spesielt kritisk nyhet.

Hvis du synes du kan gjøre en bedre jobb med å få "nyere nyheter", så synes jeg du skal begynne å legge til nyheter selv istede for å klage på andre!

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Siste kommentarer