Intervju med politisk rådgiver Jørund Leknes i Fornyings- og administrasjonsdepartementet

Den politisk ledelsen i Fornyings- og administrasjonsdepartementet har sagt ja til å stille opp i et nettintervju med Linux1.nos lesere. Det blir politisk rådgiver Jørund Leknes som kommer til å svare. Dette blir som en oppfølger til nettintervjuet som ble gjort med Høyre-statsråden Morten Meyer i Moderniseringsdepartementet i fjor. Det er ønskelig med en livlig runde her på Linux1.no med forslag til spørsmål til departementet.

Hva kan vi forvente oss fra en ny rød-grønn regjering på åpen kildekode-politikk?
Hvilken kommunikasjon kan vi forventer oss fra departementet ut mot åpen kildekode-miljøet?
Det er mange vinkler å velge og dere kan alle være med å påvirke!

Formatet blir det samme som sist, men uten avstemning. Dere sender inn spørsmålene som kommentarer til denne artikkelen og vi gjør vårt ytterste for å dekke så mange som mulig. Årsaken til denne endringen er at mange forrige gang sendte inn spørsmål som utfylte hverandre og at flere av disse fikk like manger stemmer.

NB: Pass på at spørsmålene er åpne. Flere som kom inn forrige gang, og noen av de som har kommet inn til nå, bærer preg om at brukeren ønsker å fortelle noe, fremfor å spørre.

Tråden er nå stengt mens vi redigerer spørsmålene og venter på svar.

Tags:

Valg for kommentarvisning

Velg din foretrukket måte å vise kommentarer på og klikk på "Lagre innstillinger" for å aktivere endringene.

Nietzsche

Kva opperativsystem kjører mr. Jørund Leknes sjølv og kva os kjører fornyungs ministeren? Kjøres det eventuelt nokre program som er basert på åpen kildekode i fornyings departemanget?

regavoga

Hva er deres holdning til Åpen kildekode-programvare og Linux, og hva vil du gjøre for videre utvikling innen denne retningen?

Haha, elsker slike formuleringer på politiske spørsmål.

Oz

Kan regjeringen love at den ikke vil implementere internett-løsninger som låser brukerne til et bestemt operativsystem (les microsoft windows)?
Hvis ja, kan regjeringen også love at den kun vil implementere internett-løsninger som er basert på åpne standarder, slik at nordmenn kan kommunisere elektronisk med det offentlige på en måte som både er kommunikasjonsmessig sikker og teknologimessig transparent?

viking

På hvilke områder er deres IKT politikk bedre en den tidligere regjeringen sin?
hvor stor er regjeringens satsing på bredbånd utbygging i Norge?
Synes dere bredbåndet skal eies av staten, eller av private aktører?

Frihet, Ansvar, Mangfold

Knesaren

Når huden flasser av, fornyer kroppen seg. Er det ikke på tide å la Windows flasse av samfunnet vårt, slik at vi kan fornye oss?

dexx

Jeg stinker i å formulere meg, så jeg lar det være opp til noen andre om det uansett skulle la seg gjøre.

Dersom noen hadde mulighet til å arrangere det skulle man hørt om enten statsråden eller hr. Leknes kunne tenke seg å prøve åpne løsninger i, la oss si en uke.

min konspirasjon -> http://konspirasjon.net/
And remember, Vulcans are people too!

tactus

Når kan vi begynne å korrespondere med offentlige instutisjoner i åpne dokumentformat som f.eks. ODF?

Hvordan har regjeringen tenkt å rette på bildet av regjeringens satsing på fri programvare når den så igjennom fingrene på avtalen som ble gjort mellom Microsoft og flere av fylkeskommunene desember i fjor?

Hvilke argumenter brukes for å vurdere fri programvare i regjeringen? (Eks. budsjett eller samfunnsøkonomi?)

Takk.

axentrix

Hvordan kan de forsvare at Microsoft har solgt over 30000 lisenser til Fylkeskomuner uten noen form for anbud?
edit: vet at norges lover ikke har tilbakevirkende kraft, men hvordan kan microsoft slippe unna med slikt? http://www.digi.no/php/art.php?id=284359

og; Hvordan står det til med forslaget om å iallefall inføre openoffice i det norske skoleverk?

msulland

Hei.

Klassen jeg går i på Høgskolen i vestfold sliter med et stort problem. Ingen i klassen bruker annet en linux og os x, alikevel nekter skolen å levere ut informasjon i annet en word dokumenter og sperrer hovedoppgave serveren til kun frontpage opplastning. Med andre ord blir vi som ikke kjører windows og annet software fra microsoft stengt ute fra undervisningen.

Kommer dere til å gjøre noe med situasjoner som dette?

En skole burde vært pålagt med lov å gi ut informasjon og gjøre ting tilgjengelig for andre en kun Microsoft brukere.

tbraut

Jeg jobber som IKT ansvarlig på en skole som har tatt steget og gått over til å bruke skolelinux på de aller fleste av våre maskiner av økonomiske årsaker, for at elevene skal få best og mest digital kompetanse.

Men vi ser stadig ofte at det gis støtte til Windows baserte pedagogiske programmer. Har statsråden/ departementet planer om å i større grad å støtte uavhengige nettressurser eller utvikling av Linux programmer?

trowesta

For meg er linux/åpen kildekode fremtiden. Det store problemet er at ingen selger bærbare PCer med linux eller uten operativsystem. Eneste grunnen til dette er avtalene forhandlerne har med Microsoft. Hva kan gjøres for at vi kan kjøpe PCer uten operativsystem? Det ideelle hadde vært å tvinge forhandlerne til å tilby alle PCer uten OS som opsjon, og kanskje oppgi prisdifferensen i tilbud. Hadde ikke dette gitt oss en mer rettferdig verden for OS-leveradørene og større valgfrihet for forbrukerne?

eflaten

Vil regjeringen instruere NRK og NRKs deltakelse i eurovisjonen (nei, nå er det ikke grand prix prat : ), å bruke åpne standarder på lyd og video på samme måte som nettsider. Det gjør det vesentlig enklere for brukere på sikt. Slik det er nå er det som om man bare kan bruke sony TV fordi NRK produserer på sony kamera. Det er selvsagt MS det er snakk om. For utviklere vil også bruk av åpne formater på lyd/bilde gjøre hverdagen enklere.

openbond

Det stilles krav til innholdsdeklarasjon på f.eks. matvarer. Vil det bli aktuelt med innholdsdeklarasjon på datamaskiner og periferienheter, slik at forbrukeren får informasjon om chipset og chipset-revisjon?
(Da kan forbrukeren sjekke om Linux vil fungere med den aktuelle maskinvare, uten å måtte kjøpe maskinvaren for å teste først.)

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Siste kommentarer