Engelsk versjon av Linux XP

Linux XP har, som navnet mer enn antyder, som mål å gjøre det enklest mulig for deg og meg å forlate Microsoft og Windows, til en virusfri tilværelse med Linux. Linux XP lokker med et utseende som nesten er til forveksling likt Windows XP, og som i tillegg kjører programmer skrevet for Windows. Det russiske prosjektet er slett ikke nytt, men tidligere denne uken var den første engelske versjonen klar for nedlasting.

Les mer hos DinSide Data.

Red.anm.:
Artikkelen har blitt endret en del etter innsendelse, bl.a. pga. oppdatering gjort av DinSide: "Etter 99 omstarter må du aktivere Linux XP for å bruke det videre. Det koster i skrivende stund ca 250 kroner. Vi beklager at dette ikke kom med i artikkelen da vi først omtalte Linux XP."

Linux XP bygger på Fedora og de underliggende systemene er de gamle kjente. Distribusjonen kan lese NTFS, men ikke skrive til slike partisjoner. For å kjøre Win32-programmer benyttes som vanlig WINE. Men det kan godt tenkes at innpakningen senker terskelen for en del mennesker.

Valg for kommentarvisning

Velg din foretrukket måte å vise kommentarer på og klikk på "Lagre innstillinger" for å aktivere endringene.

axentrix

Skeptisk... Såg litt fysj ut, men mulig det hjelper noen til å gå over til linux

hoyd

bruker apple slike virkemidler for å trekke folk over til OSX? Nei!
jeg tror ikke på å gjøre det helt likt windows xp for å trekke folk over til linux, det burde heller tas i bruk innovative og kreative løsninger for å trekke folk over, virusfri er bra, men å gjøre det så likt som mulig er bare lol.

Jeg tror linux har nok egenskaper og unike ting som skal kunne trekke folk over.
Les vitnesbyrdene til de mac entusiastene som går fra osx til linux, se på grunnene til at folk skifter og utnytt dette. åpne øynene.

--
hoyd

Ogger

Etter min mening nok en dum distro lik windows XP .

hva er vits med å bruke linux viss de skal være helt likt windows da er de like så godt å bare bruke Windows .

--------------------------------------------------------------------------------
| PC-BSD - Personal Computing, served up BSD Style! with freeBSD in the bottom |
| Ports - The Ultimate Package System |
--------------------------------------------------------------------------------

hubba

Tror dette er en god idë. For den jevne databruker der ute, kan dette være en måte å lokke folk over på linux. Vi må huske at de fleste databrukere knapt vet hva som er fram og bak på en datamaskin. Skal opensource vinne terreng, må folk flest få et inntrykk av hva linux er. Det nytter ikke å gi en nybegynner (noe de fleste er) en distro av f.eks Ubuntu, og tro at han/hun vil få det hele opp og gå.

Jeg støtter dette prosjektet.

olear

Ser kanskje en ulempe med dette, systemet prøver å være Windows. Noe som gjør at brukerene aldri lærer seg hvordan "Linux" fungerer.

Prognatus

Takk for at du endret artikkelen, ak.

Jeg må si at de nye opplysningene om aktiveringskostnad er dårlige nyheter. Men kanskje Windows-brukere som vil konvertere ser det som billig. Ingen tvil om at det er billigere enn å kjøpe Vista i hvertfall. For ikke å snakke om at man kanskje må kjøpe ny PC også for å kjøre Vista. Da blir 250 kroner plutselig ikke så avskrekkende lengre.

Ellers tror jeg denne distroen kan ha noe for seg. Jeg er enig med olear at det er et minus at folk da kanskje ikke vil lære seg Linux, men på den annen side er vel ikke alle interessert i å dypdykke ned i OSet heller. Jeg tenker da spesielt på "bestemor"-brukeren, som ikke gjør annet enn de mest vanlige ting - som surfing og brevskrivning.

En ting som nok kan tiltrekke seg en del brukere, er at alt av kodeker til film, musikk o.l. er ferdig installert.

Et problem for brukerne av Linux XP er vel kanskje at brukermassen er liten og at det derfor er vanskeligere å få hjelp. Men dersom "bestemor" har tilgang til "svigersønn-hjelp" er det kanskje ikke så farlig. :)

- Prognatus.

tactus

Les vitnesbyrdene til de mac entusiastene som går fra osx til linux, se på grunnene til at folk skifter og utnytt dette. åpne øynene.

De mac entusiastene som skifter til Linux er ikke akkurat gjennomsnitlige brukere akkurat. De jeg har lest om som går i den kategorien er allerede godt etablerte i industrien.

Men det var bare en sidenote, er enig i at Linux må by på seg selv og ikke stole på en rolle som Windows erstatter (OS/2?). Linux er så mye mere enn det. Mange har åpnet øynene for Linux gjennom f.eks. Ubuntu.

ak

Sidenote var et nytt ord :) Keynote, Stevenote..

Men uansett, og litt diagonalt i forhold til hva jeg skrev i bunn av artikkelen, jeg tror ikke Linux XP tenker saa mye paa hva som faar massene til aa bytte fra Windows til Linux i hopetall.

Linux er uansett en nisje, Linux XP sin er bare litt smalere enn de til Ubuntu eller SUSE.

svar

Linux i sin nåværende form, så og si uavhengig av distro er alt for tungvint for at den jevne bruker skal klare å bruke det, ihvertfall den jevne bruker som er vant til windows.

Det er ikke noen stor bombe, Linux er pr i dag tyngere å lære og tyngere å bruke for folk flest.

Ogger

finnes jo fortsatt xP da prognatus .
skal vertfall kjøre windows 2K å Windows XP Pro noen år til på windows maskinene mine .

Prognatus

Ja, det er min plan også. Noen applikasjoner må jeg vel bare innse at det ikke er realistisk å få over på Linux ennå. En del vil jeg prøve å få til å gå under VmWare el.l. men Windows-spill må jeg antagelig regne med å kjøre native under Windows.

Så jeg beholder en maskin med Windows XP. Hvis det senere kommer en fiks løsning for å kjøre Linux og Windows på samme maskin, uten å måtte boote om hele tiden, vil jeg prøve å gjøre det. Jeg tror det kommer noe slikt veldig snart - også til desktop-markedet. Men da må jeg antagelig ha en ny maskin med maskinvarevirtualisering i prosessoren for å utnytte det.

Ogger

var ikke helt på den måten jeg mente .
jeg kjører noen maskiner med linux å noen med windows , uansett om windows Vista kommer ut , skal jeg kjøre windows 2K og Windows XP Pro fortsatt på mine windowsmaskiner .

Ensnared

Sier ifra på forhånd jeg: jeg mener ikke å støte noen spesifikke personer med følgende innlegg - det er stort sett en generell utblåsning :)

Er det egentlig så fælt at folk ikke lærer seg hvordan Linux fungerer?

Hvem bryr seg om folk gidder å "lære Linux"? Er alle Windows-brukere folk som har "lært seg" Windows? Er alle Mac-brukere folk som har "lært seg" Mac?

Neppe.

Det at Linux blir enklere å bruke for den gjevne databruker, og at terskelen for å begynne med det blir mye lavere, er helt fabelaktig for alle oss som bruker Linux. Det eneste unntaket er nok de elitistiske rasshøla som bruker Linux for å få en eller annen form for status og tror det at de bruker det gjør dem til særs kule nerder, men de bryr jeg meg ikke om.

At flere bruker Linux betyr at produsenter av maskinvare (les: drivere) og komersielle mainstream-applikasjoner, inklusive dataspill, vil bli tvunget til å også støtte Linux med sine produkter, noe som er bra for alle (kanskje med unntatt av de få fundamentalistene som mener alt - absolutt alt - på død og liv må være åpen kildekode før det kan aksepteres).

Distroer som denne og Linspire/Freespire, og sikkert andre også, er fortsatt Linux i bunnen, selv om grensesnittet og applikasjonene gjør det lettere for "Bestemor" å bruke det. Mange vil kanskje begynne med en slik distro, for så å gå over til en annen mindre nybegynnervennlig distro senere, mens de som trives med å bruke datamaskinen og ikke bryr seg om å lære seg alt om den vil fortsette å bruke en av de enkle distroene. Dette vil uansett føre til at markedsandelen for Linux øker, noe som altså vil føre til at mer og mer maskinvare og programvare blir tilgjengelig, som igjen vil føre til at det blir lettere for folk å kunne bytte ut Windows med Linux.

Dette er en Bra Ting :)

olear

Poenget er et at slike distroer prøver å være noe det ikke er.

(Har ikke noe imot slike distroer)

Ensnared

Så vidt jeg kan se, prøver de å være Linux-distroer som er lett å bruke for folk som er vant til å bruke Windows.

Med andre ord så har jeg problemer med å forstå hva du mener :)

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Siste kommentarer