Slackware 11.0

Etter 5 release candidates og over et år under utvikling er endelig Slackware 11.0 tilgjengelig. Denne utgaven kombinerer Slackwares legendariske enkelthet, stabilitet og sikkerhet med den nyeste programvaren tilgjengelig. Slackware kan lastes ned her, CD/DVD kan kjøpes her.

- KDE 3.5.4
- XFCE 4.2.3.2
- X.org 6.9
- Kernel 2.4.33.3 / 2.6.17.13 / 2.6.18
- GCC 3.4.6
- Glibc 2.3.6
- Apache 1.3.37
- PHP 4.4.4 / 5.1.6
- Perl 5.8.8
- Python 2.4.3
- Ruby 1.8.4
- Subversion 1.4.0

av ak: beklager litt sen publisering, jeg trodde du hadde mulighet til aa legge ut selv.

Tags:

Valg for kommentarvisning

Velg din foretrukket måte å vise kommentarer på og klikk på "Lagre innstillinger" for å aktivere endringene.

anonym2

Det var da ekstremt kjedelig liste. Har de brukt all den tiden på å få kompilert nye versjoner av noen vanlige programvarepakker?

Hva er det som egentlig er nytt i Slackware?

anonym2

... Ok.

Forøvet foretrekker jeg artikler over annonseringer uten innhold. Resten på forsiden til linux1 er bra :)

olear

Er ikke noe fanboy-annonsering her. Har bare oversatt den den originale annonseringen.

trondd

Utdrag fra CHANGES_AND_HINTS.TXT: * xap/abiword (became a pure Gnome app)

Dette stemmer da virkelig ikke. Abiwork kjører jo både på mac, windows og andre ymse systemer hvor gnomen aldri har satt sin fot, men jeg har vel skjønt at krefter rundt slackware er like positiv til Gnome som jeg er til lutefisk i brunsaus...

Uansett er nå en ny utgave av slackware mer sjelden enn skuddår, så jeg synes da det er verdt en kommentar!

ak

Den dagen det kommer inn saa mange artikler at jeg maa velge hva som havner paa forsiden skal jeg med glede gjoere det mulig for brukere aa filtrere ut enkelte type artikler :)

Ellers synes jeg det er helt greit, det hender stoett og stadig at et program jeg liker kommer ut i ny versjon uten at jeg faar med meg det.

olear

Nyeste versjon av Abiword krever libgnomeprint, libgnomeprintui, libgnomecanvas, libgnomecups og gnome-icon-theme.

Det er sant at Slackware ikke er den som lanserer flest utgivelser i løpet av et år :)

trondd

hmm, pussig. Selv gnome er jo på vei bort fra libgnome* oog over på «standard» gtk-libz... Skuffende, jeg som hadde trua på abiword, men da jeg oppdaget hvor «bra» støtten for odt var, forsvant optimismen. Nei, takke meg til LaTeX eller docbook...

olear

KDE i Slackware er krøplet. 3.5.4 krever D-BUS/HAL for å fungere tilfredstillende, men siden Slackware ikke har disse mister man litt av fordelene med å kjøre KDE.

Jeg kjører KDE på jobb og liker at ting bare fungerer, spesielt ting jeg kobler til (CD/DVD/USB). Tok derfor og "backportet" dbus/hal/pmount fra eSlack og rekompilerte kdebase med støtte for disse.

Pakker er tilgjengelig fra http://packages.slackforge.net/slackware/

Kommer også til å "porte" en god del av programmene som er tilgjengelig i eSlack over til Slackware. Spesielt XFCE 4.4 og annet snadder.

Smjor

Med tanke på at Slackware har droppet gnome til fordel for kde, er det litt merkelig at man da ender opp med en "krøplet" versjon av kde pga manglende D-BUS/HAL...

Synes ikke Slackware-brukerne at det er litt dumt å bruke backportet software for å få Slackwares primære DE til å funke ordentlig? :-/

Ogger

kunne ikke sagt de på en bedre måte selv smjor .
dessuten mener jeg populæriteten tatt i betrakning burde da heller gnome være standard i steden for kde , ivertfall burde den vært på cd'en slik at du hadde mulighet for å installere den .

olear

De fleste vil ikke merke forskjell fra tidligere versjoner av KDE. Den versjonen av KDE som følger med Slackware 11.0 er patchet til å fungere på samme måte som tidligere versjoner (fstab som kilde for mounting).

Det jeg har gjort er å fjerne disse patcher og legge til D-BUS/HAL.

olear

GNOME ble fjernet for en grunn. Nå er ikke GNOME fryst helt ut av Slackware, hvis GNOME i framtiden blir enklere å vedlikeholde så er det fult mulig at den blir inkludert igjen.

Nå er det heller ingen lov som sier at alle DE/WM på jord skal følge med Slackware.

Må du ha GNOME i Slackware finnes det alternativer som Dropline og Freerock.

MrKane

Jeg bare lurer, men hvordan kommer du frem til at gnome burde vært standard?

Google trends gnome,kde

--------------------------

Smjor

Jeg skjønner godt at GNOME ble fjernet fra Slackware, synes også det er greit at Slackware fortsatt sverger til 2.4.x som standard, men virker litt tåpelig at man patcher standardpakker i nyeste versjon (KDE) for at disse skal være kompatible med den gamle kjernen.

For de som husker det hadde RedHat også for vane å backporte massevis av features, men det sluttet de med. Enten er man med på fremtiden, eller så får man holde seg der man er.

Selv om jeg savner 2.4.x noe gruelig til tider, vil jeg påstå at 2.6.x med D-BUS/HAL legger til et høyst nødvendig lag av brukervennlighet.

olear

Problemet er litt KDE sin skyld. Under utviklingen av Slackware dukket KDE 3.5.4 opp, dette var en sikkerhetsoppdatering, men inkluderte også nye funksjoner, disse var obligatorisk støtte for D-BUS/HAL. I Slackware hadde man nå to valg, enten holde seg til 3.5.3 (og backporte oppdateringer fra 3.5.4) eller oppgradere til 3.5.4 og disable D-BUS-/HAL-støtte. Siden Slackware allerede var i RC så var ikke D-BUS/HAL aktuelt.

Regner nok med at D-BUS/HAL følger med neste versjon, da er også kernel 2.4 RIP (grunnet overgangen til Glibc 2.4).

olear

Vil bare nevne at jeg har lagt til flere pakker til Slackware. Blant annet XFCE 4.4 og div.

Som vanlig tilgjengelig fra http://packages.slackforge.net/slackware/

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Siste kommentarer