Oppsummering av nyheter på Slashdot

I dag er det så mye ute på Slashdot at en kort oppsummering er på sin plass. Problemer for NVIDIA, ny versjon av KOffice er ute, Firefox 2.0 er nesten klar, standardisering av en PDF-killer har begynt og norsk utvikler fornyer GIMP. Linker og litt flere detaljer følger.

NVIDIA sin binære driver har en feil som gjør at alle brukere kan få root-tilgang. Dette er , i følge Rapid7, kun en av mange feil som gjør denne driveren til en alvorlig sikkerhetsrisiko på maskiner med flere brukere. Man bør bruke nv-driveren dersom man er bekymret.

KOffice 1.6, et Qt-basert alternativ til OpenOffice.org, er ute. Tegneprogrammet Krita kan håndtere CMYK, Access-klonen Kexi har blitt forbedret og pakken håndterer naa mattematisk notasjon (MathML) langt bedre enn tidligere.

Firefox 2.0 nærmer seg og release candidate (RC) nummer 3 er ute.

Microsoft har sendt sin XPS (XML Paper Specification), et format de håper vil ta knekken på PDF, til en organisasjon som skal standardisere den. Desverre unnlater Ars Technica aa nevne hvem det er som skal standardisere formatet, men det påpekes at dette antageligvis skjer etter press fra EU.

moma har allerede skrevet om GIMP i sin blogg.

Valg for kommentarvisning

Velg din foretrukket måte å vise kommentarer på og klikk på "Lagre innstillinger" for å aktivere endringene.

Moldarin

Voi! Liten korreksjon her:

"På Slashdot" og ikke "paa Slashdot."

Man må være obs på når språket utvikler seg.
--
bonAveo Ubuntu Linux blog

Nieh

Moldarin: AK bor desverre ikkje i Norge, og har derfor ikkje tilgang på æøå

hanspb

Lenken i avsnittet om Nvidia peker til artikkelen om Microsoft XPS!

Hans Petter

moma

Free Standards Group har akkurat opprettet sk. LSB Developer Network... (LDN) for utviklere.
Kilde: http://www.linux.com/article.pl?sid=06/10/17/169250

Flere utvikler-relaterte lenker her: http://www.futuredesktop.org/opportunities.html

ak

takk

terjejh

Dette vet jo AK best selv, så det kunne vært interessant å høre?
Jeg har lurt på når vi skriver æøå ÆØÅ, om det vises riktig også "over there", evt. må Unicode UTF-8 el. ISO-8859-1 tegnsettet være enabled i nettleseren?

Selv har jeg brukt US keyboard på Sun Sparc/Solaris i mange år med et lite X keymap program med to knapper "Norsk/Engelsk", som gjorde det fint mulig å skrive norske tegn på US keyboard, men litt ustandard plassert. For Unix kommandoer måtte man gjerne skifte til Engelsk igjen.

Så er det jo også noe som het(er) compose-tegn på tastaturet eller spesialtegn som i tekstbehandlere. Men har man det travelt, så tar dette mer tid .........

ak

De fleste nettlesere støtter UTF-8 og ISO-8859-1 om hverandre, verre er det om fontene inkluderer alle spesialtegn. Men med æ,ø,å har jeg aldri opplevd problemer.

Problemet er at jeg ofte bruker maskiner hvor jeg ikke har admin-rettigheter og flere av tastene (som Alt Gr) har blitt slått av. Da er eneste alternativ å skrive teksten med aa, oe osv. og så gå gjennom teksten seks ganger med cut'n'paste fra andre nettsider. Ikke spesielt gøy, og jeg overser nok ganske mange.

gab

Det er vel ikke helt riktig (kanskje med unntak av Win*, men det bruker man jo ikke til seriøst arbeid ;) ) i *nix har man jo xmodmap, og det er tilgjengelig for alle brukere. Da det kun påvirker den aktuelle brukeren (og de han kommiserer med).
Registered Linux User # 171776 (http://counter.li.org)

ak

Jeg er ikke helt sikker paa hva du mener; Nei, man faar ikke kjoert xmodmap paa kiosk-maskinene jeg snakker om, de er blitt sikret av folk som har peil paa SELinux

gab

Ok, kiosk-maskiner tenkte jeg ikke på ... Regna med at du snakka om en vanlig desktop som du jobba på, men ikke hadde root-tilgang til ... og selvfølgelig var OS'et Linux ...

Men det var jo litt mange forutsettninger jeg tok for gitt :)

Registered Linux User # 171776 (http://counter.li.org)

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Siste kommentarer