Vestfold LUG er gjenopprettet

Vestfold Linux User Group (VLUG) ble gjenopprettet mandag 23. oktober 2006. Den har vært i drift minst et par ganger tidligere, og senest i 2002/2003, men det har vist seg vanskelig å holde foreningen gående over tid p.g.a. at ildsjelene har fått for liten tid til organisasjonsarbeid. Dette er jo et ikke ukjent problem andre steder heller. Av den grunn forsøker vi en litt annen vri på det denne gangen.

Foreningen er åpen for alle, uansett geografisk bosted eller Linux-kompetanse. Hovedbase og medlemsmøter vil være i Vestfold. VLUG er organisert etter Åpen kildekode-prinsipper og Bazaar-modellen. Dette betyr en åpen forening, hvor alle har lik bidragsrett i en uformell og flat struktur. VLUG har ikke vedtekter, styre, kasse eller generalforsamling. Vi har derfor heller ingen medlemsavgift.

På denne måten har vi kuttet ned til beinet med administrative oppgaver og papirarbeid, i håp om å få mer tid til andre og praktiske ting som er viktigere: snakke om Linux, ha møter, lage hjemmeside, osv. Kanskje blir VLUG da også mer interessant for folk å bli med i. Medlemmene er også direkte knyttet til innholdsarbeid. Dvs. at man samarbeider om å lage alt innhold for fellesskapet.

En slik organisasjonsmodell er upløyd mark for en forening. Vi kjenner til at det virker i programutviklingsprosjekter, men jeg vet ikke om noen foreninger som driver slik bevisst. Tiden vil vise om vi har truffet riktig og om det er interesse og folk nok i distriktet. I begynnelsen må noen påta seg ansvaret med å få ting i gang, men etter hvert er det meningen at VLUG skal drive seg selv og at medlemmene føler det naturlig å bidra med egne ting.

VLUG vil forsøke å avholde møter med ca. to måneders mellomrom. Møtene vil typisk være praktisk orientert med f.eks. foredrag, workshops, hjelp med Linux-problemer, o.a.

Vi var eniget om å ha ett møte til før jul og da vil vi avsette tid til en runde med spørsmål og svar for folk som lurer på noe eller har et spesifikt problem på PCen. Dette møtet blir antagelig i begynnelsen av desember. Kanskje litt senere, men i hvertfall ikke tett oppunder jul. Sted er ikke bestemt ennå. Vi leter etter egnet lokale. Det eneste vi vet er at det blir en onsdag.

Det var egentlig meningen at undertegnede skulle ta noen bilder på møtet i Horten. Kameraet var med, men dessverre ble det ikke noe av p.g.a. at han var opptatt med å lede møtet. Vi prøver igjen neste gang. :)

Vi ble enige om å opprette flere kanaler for kommunikasjon mellom medlemmene: en e-postliste, hjemmeside, IRC-kanal og en e-postadresse. Det meste er allerede klart, med unntak av hjemmesiden, som blir klar i et første utkast i løpet av denne uken. Senere vil vi utvide tilbudet på nettsiden med flere kommunikasjonsformer som f.eks. forum, wiki, o.l. Det er også en intensjon å få til et system med artikler, tips & triks, brukerveiledninger og kompatibilitetstips for maskinvare.

VLUG ønsker alle som vil velkommen til å bruke våre kommunikasjonslinjer og snakke med oss - enten man føler seg som "medlem" eller bare interessert.

Jeg vil benytte anledningen til å takke folk her på Linux1.no for støtte og oppmuntring til å starte VLUG. Det var her idéen slo rot og VLUG ville ikke kunne blitt gjenopplivet nå dersom ikke dere hadde vært med på dette. Men vi trenger alltid flere medlemmer, så det er bare å ta kontakt hvis du vil være med!

E-postadresse: vlug.no [alfakrøll] gmail.com
E-postliste: http://groups.google.com/group/vlugno
IRC-kanal: vlug.no på irc://irc.freenode.net
Hjemmeside: http://vlug.softace.no

(Psst: historikk om forgangne tider kan gjenfinnes på wayback machine).

Valg for kommentarvisning

Velg din foretrukket måte å vise kommentarer på og klikk på "Lagre innstillinger" for å aktivere endringene.

beltazore

Vlug var i grunnen mitt første møte med andre personer som drev med Linux. Begynner å bli noen år siden nå, når de virkelig gamle traverene på HIVE styrte skuta!

Lykke til med oppstarten! Bra at noen drar i gang VLUG igjen!

Alexander

Prognatus

Takk for det, beltazore! Vi håper at vi kan holde det gående denne gangen. Tiden får vise. :)

Det er forresten noen "gamle travere" med i nye VLUG også. Et par var tilstede på stiftelsesmøtet. Neste møte blir _kanskje_ på HiVE.

Prognatus

VLUG har i dag fått et brukerforum på adressen

http://vlug.softace.no/phpbb/index.php

...merk at det kan være oppstartsproblemer i begynnelsen. Isåfall er jeg takknemlig for å få beskjed om det.

Takk til ak for god hjelp med installering av phpBB!

iMann

Kan det være noen vil være med å starte igjen? Eller er det aktivitet?

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Siste kommentarer