Free Software Foundation lover USD 60 000 til Free Ryzom

Free Software Foundation har lovet at de vil donere USD 60 000 for å gjøre Ryzom, et spill av samme type som World of Warcraft, til fri programvare. Så langt har Ryzom.org blitt lovet EUR 134 000 av forskjellige individer. Firmaet som utviklet spillet, Nevrax, gikk konkurs tidligere i år. Håpet er at dette vil friste konkursboet nok til å frigi koden og serverne.

En presentasjon av spillet finner du her, FSF har uttalt at denne saken har høy prioritet. America's Army har vist at gratis spill kan gjøre det bra, i tillegg bør dette ha enormt potensiale fordi slike "univers spill" gjerne utvikler seg kontinuerlig. I verste fall vil det legge litt press på prisen som Blizzard kan ta seg betalt for WoW.

Det har utvilsomt kostet langt mer å utvikle spillet, vi får håpe at ingen er besatt med å stikke kjepper i hjulene på Free Ryzom eller å utfordre Blizzard.

Valg for kommentarvisning

Velg din foretrukket måte å vise kommentarer på og klikk på "Lagre innstillinger" for å aktivere endringene.

moma

Du kan registrere din donasjon på
http://www.ryzom.org/donation/new
F.eks 10 eller 20 EUR er greit nok ;-)

kommers

Etterhvert som nyheten om pengedugnaden for Ryzom brer om seg i media, så vil nok euro-meteret på €200k ganske sikkert nås, og kreve oppjustering av målsummen. Vi husker jo hvor mye penger som ble samlet inn via internett for å få til den helsides avisannonsen for nettleseren Firefox.

Vi får håpe at ingen andre pengesterke aktører med mindre edle hensikter (f.eks. Blizzard selv) prøver å overby ryzom.org-prosjektet bare for å sabotere for en MMORPG i fri programvare.

kommers

Ja, det er lett å bidra med en slant. Er jo et godt formål, selv om jeg ikke er noen gamer.

Det er bare å fylle inn navn, epost-adresse, beløp (i euro) som du lover å bidra med, samt en valgfri kommentar. Oppdatering av donatorer og penge-meteret går automatisk.

All betaling foregår først etter at budet blir godtatt og Ryzom-koden blir kjøpt ut av konkursboet. Det er ikke sikkert det går i boks, enten ved at man ikke får samlet inn nok penger eller at noen andre overbyr Free Ryzom-kampanjen.

Altså betaler man ingenting dersom kampanjen mislykkes.

moma

Jeg leser på internett at FSFs forsøk om å kjøpe Ryzom mislyktes. To (2) andre kommersielle aktører hadde tykkere lommebok og konkursbo-dommeren solgte spillet til tyske Gameforge.
Kilde: http://lwn.net/Articles/215350/

Men kanskje skal vi likevel donere penger til FSF slik at de kan utvikle et nytt flerspiller, online spill. Ryzom.org debatterer saken videre... :-)
Mao. THE GAME IS NOT OVER !

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Siste kommentarer