Knoppix 5.1

Knoppix 5.1 snek seg inn på tampen av fjoråret. Foruten de vanlige oppdateringene inneholder den nye verktøy som kan vise seg å være svært nyttige. ntfs-3g regnes nå som stabilt nok til at det kan slåes på under oppstart, noe som gjør Knoppix til et enda mer verdifult verktøy når man skal rette feil på havarerte (Windows) maskiner. I tillegg har de assosierte verktøyene blitt oppdatert, så det skal nå være mulig å endre størrelse og flytte på hele NTFS partisjoner. Kjekt hvis du må lage plass, og distribusjonen din ikke inkluderer verktøy for å gjøre dette enda.

På eyecandy-siden har det ellers så teknologiske preget blitt myknet opp med et naturlig bakgrunnsbilde med vann og fjell. Designet til Knoppix er, i beste fall, fortsatt brukskunst. Men i tillegg kan man nå bruke Beryl for å imponere førstegangsbrukere.

Det siste nye som nevnes er at det har kommet eksperimentell støtte for å lage en kopi av den pågående sesjonen på en minnepenn. Dette kommer på et ypperlig tidspunkt, USB minne har nå blitt så raskt og billig at det absolutt er aktuelt. Med en 2 Gb brikke og Knoppix kan man leve lenge.

Detaljer rundt lanseringen kan du se på Knopper.net. Mange speil er fortsatt ikke oppdatert, men kilden ser ut til å ha god kapasitet.

Valg for kommentarvisning

Velg din foretrukket måte å vise kommentarer på og klikk på "Lagre innstillinger" for å aktivere endringene.

nc

Virket som om det var endel trafikk på ftp://ftp.uni-kl.de/pub/linux/knoppix/, men f.eks. ftp://ftp.knoppix.nl/pub/os/Linux/distr/knoppix/ har bra hastighet. :-)

ak

Mulig det er en illusjon, men mitt inntrykk er at den nye CDen er vesentlig raskere når man skal starte programmer. Kan se ut som om den cacher noen ting under oppstart, f.eks. bash autocompletion går nå relativt fort.

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Siste kommentarer