Dell selger MS-frie maskiner for hjemmemarkedet i USA

Observert på Slashdot: Dell har laget en serie med Dimension (desktop) maskiner som kan kjøpes uten operativsystem. Det som er nytt er at systemene er billige og for privatmarkede. Harddisken blir levert uformatert, tidligere har det bare vært mulig å få servere og de dyre arbeidsstasjonene med Linux. Dessverre er det per i dag ikke mulig (?) å reprodusere tilbudet på de norske sidene.

Tags:

Valg for kommentarvisning

Velg din foretrukket måte å vise kommentarer på og klikk på "Lagre innstillinger" for å aktivere endringene.

Moldarin

Kompromisset til Dell med Microsoft (som tidligere nektet de å gjøre nettopp dette) er vist å måtte ha "Dell recommends Windows XP Professional" øverst under menyen på hovedsiden deres.

nc

"FreeDOS™ included in the box, ready to install".

:-)

tactus

Det er godt at leverandører ser at det er ett marked der ute for OS frie maskiner. Litt ille at programvare kostnadene skal være blant de dyreste komponentene i en PC konfigurasjon. Men det kommer ikke alltid så godt fram (/. kommentar med sammenligning mellom E520n og E520).

lars-e

Har vært i kontakt med Dell Norge i forbindelse med kjøp av ny bærbar PC (både skriftlig og muntlig), der jeg ble opplyst at det ikke var aktuelt å levere noen maskiner uten MS i en eller annen form ferdig på maskinen...

Siden jeg ikke trodde 100% på den beskjeden jeg fikk fra "Live chat med salgsavdelingen", tok jeg telefonen og fikk nok engang bekreftet det; man får IKKE kjøpt maskiner fra Dell i Norge uten OS og all mulig andre avtaler de har, grunnet en samarbeidsavtale med Microsoft.

Synd var det, for maskinen var ganske ok. Nå blir det nok heller en fra det store utland (som blir levert uten OS og med nordisk tastatur..).

ak

Regnet ikke med det, men arbeidsstasjoner (bærbare såvel som stasjonære) og servere kan riktignok leveres med Red Hat og SUSE, så de møter seg selv i døra hvis de sa at de generelt ikke kan leveres uten MS.

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Siste kommentarer