Sun og Novell samarbeider om VBA støtte i OpenOffice

Spesielt interessant siden vi nylig hadde en relatert diskusjon i forumet: Heise Online skriver at Novell og Sun skal slå sammen sine spede prosjekter for å integrere VBA (Visual Basic makroer, de som alltid har gjort Word dokumenter farlige) i OpenOffice.org. Sun har foreløpig forbeholdt konverteringsmekanismen sin StarOffice, og den har ikke vært spesielt enkel å bruke i følge artikkelen.

Novell har kjørt sitt eget løp og utviklet et litt mer brukervennlig system i C++, men bare med begrenset støtte for Excel makroer. En liten del av utfordringen Både Sun og Novell er relativt åpne om at årsaken til at de slår seg sammen er først og fremst at produktene nå har liten kommersiell verdi, spesielt hvis de skal konkurrere med hverandre. En liten del av utfordringen blir å konverte Suns kode fra Java til C++, men det er uansett mye som er dobbelt opp og må revurderes.

Mac-brukere kan også glede seg over dette, Microsoft har tidligere sagt at de ikke vil videreføre VBA-støtte i neste versjon av MS Office for Mac, noe som gjør det lite aktuelt i mange firmaer.

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Siste kommentarer