KDE vs. Gnome

Hva er forskjellene mellom KDE og Gnome på godt og vondt? Dette er ikke ment som en fullstendig liste, men et snarere et hjertesukk. I KDE vs. GNOME: What I Will Miss And Where viser forfatteren hva han mener Gnome har feilet i sett i forhold til KDE og vice versa. Listen kan også gi en pekepinn på hva som kan være best for deg ved valg av desktop.

Valg for kommentarvisning

Velg din foretrukket måte å vise kommentarer på og klikk på "Lagre innstillinger" for å aktivere endringene.

chrishan

Et tema med enormt flamewar-potensiale, og også gjenstand for akkurat det i utallige forumtråder. Selveste Linus fyrer jo oppunder til stadighet med sine uttalelser til fordel for KDE. Selv har jeg brukt begge (i tillegg til mye XFCE på svakere maskiner), men for tiden går det i Gnome. Den enkle grunnen til det er at det gjør det jeg vil uten for mye om og men, og jeg har egentlig ikke noen ønsker om å konfigurere ting så voldsomt mye utover standardoppsett. Det eneste er at jeg har lagt meg til å bruke den Suse-menyen (bruker Ubuntu 6.10), som kan installeres med apt (gnome-main-menu, tror jeg).

--- constant overstimulation numbs me, but i wouldnt want you any other way ---

MrKane

Jeg er enig i at om en bruker det ene DE eller det andre er litt uinteresant. Det er hva en får gjort med de applikasjonene en har som er viktig.

Ser en på hva Gnome/KDE utvikklerene sier om hverandre så er det svært mye roligere i formene enn hva fanboys (som Linus Torvalds :-) ) kan finne på å utrykke.

--------------------------
SuSE 10.2 med KDE , brukervennlig og intuitiv
Basert på norsk teknologi!

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Siste kommentarer