Novell-Microsoft og Novell-Intel samarbeidsprosjekter

Den 12. februar 07 annonserte Novell og Microsoft et teknisk veikart med konkrete detaljer om sitt pågående prosjektsamarbeide. Følgende er enn oppsummering av de viktigste punktene.

De fire hovedområdene dette omfatter er:
* Virtualisering
Med planlagt slipp i 2007, utvikles virtualiseringsløsninger basert på Linux og Windows servere for heterogene datasentre:
- Microsoft Virtual Server R2 SP1 som vert for Novell SLES10 som virtualisert gjest
- Microsoft Windows Server "Longhorn" som vert for Novell SLES10 som opplyst, virtualisert gjest
- Novell SLES10 med innebygget Xen som vert for Windows Server "Longhorn" som paravirtualisert gjest
jfr. også Novell-Intel samarbeidet om virtualisering nedenfor

* Web tjenester for administrasjon av fysiske og virtuelle servere
Novell ZENworks Orchestrator og Microsoft System Center Operations Manager skal i løpet av 2007 innlemme WS-Management med støtte for DMTF. Formålet er å forenkle web-basert administrasjon av heterogene Windows/Linux servermiljøer. Novell arbeider også med åpen kildekode miljøet for å utvikle en åpen kildekode implementering av WS-Management.

* Katalog og identitets samvirke
Det arbeides med standard protokoller for å forbedre samvirket mellom Novell eDirectory og Microsoft Active Directory. Et mer detaljert veikart om dette er ventet i løpet av første halvår 2007.

* Dokumentformat kompatibilitet
Novell samarbeider med Microsoft o.a. på et åpent kildekode-prosjekt for å skape sømløse, to-veis oversettere for utveksling av dokumenter, regneark og presentasjoner basert på ODF og Open XML formater. Microsoft annonserte 2. februar at Open XML/ODF oversetteren for Microsoft Office 2007/2003/XP var tilgjengelig. Novell vil tilsvarende senere denne måneden slippe Open XML/ODF oversetteren for Novells utgave av OpenOffice.org. I første omgang gjelder oversetteren for samvirke mellom dokumenter, mens prosjektsamarbeidet fortsetter med oversetter for regneark og presentasjoner.

Mer om dette i pressemeldingen fra Novell:
http://www.novell.com/news/press/item.jsp?id=1284&locale=en_US

Novell og Intel har også annonsert et parallelt samarbeide om virtualisering:

* Paravirtualiserte nettverks- og blokk device drivere
Disse driverne skal tillate Windows Server 2000/2003/XP å kjøre umodifisert i et Xen virtuelt miljø på SUSE Linux Enterprise Server 10 (SLES 10) og Intel Virtualization Technology (Intel-VT). Formålet er at kunder lettere skal kunne migrere til SLES 10 på færre Intel servere, når SLES 10 samtidig kan være vert for virtualiserte Windows og Linux (legacy Redhat). Løsningen forventes også å bli rimelig sammenlignet med de relativt kostbare XenSource løsningene som er kommet. Foreløpig er de paravirtualiserte driverne kun tilgjengelige for deltagere i et Novell-sponset pilotprogram for virtualisering. Mer generell tilgjengelighet (for SLES 10) er forespeilet senere i år.

Mer om dette her i pressemeldingen fra Novell
http://www.novell.com/news/press/item.jsp?id=1285&locale=en_US

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Siste kommentarer