KDE 4.0 i oktober?

KDE 4.0 begynner å ta form, og på onsdag annonserte Sebastian Kügler at man håper nå å kunne levere en betautgave i juni og den endelige versjonen i oktober. En ørlite mer detaljert plan, primært myntet på utviklere, finner du på Techbase. Legg merke at subsystem freeze er om en liten uke fra nå, det vil si tidspunktet for når Phonon og alle de andre komponenter, som skal revolusjonere KDE-plattformen, må innta sin endelige form.

Etter dette tidspunktet vil alt dreie seg om stabilisering og finpuss. Troy Unrau har skrevet en drøss med artikler der han tar for seg ny funksjonalitet og viser skjermbilder. De anbefales, så har du mer å glede deg til ;)

Tags:

Valg for kommentarvisning

Velg din foretrukket måte å vise kommentarer på og klikk på "Lagre innstillinger" for å aktivere endringene.

MrKane

Visste ikke at du fulgte så godt med på KDE også ak. Her setter jeg meg ned på morgenen og skal skrive en liten snutt og så er du der alerede.

For en ugudelig tid du skriver artikkler på :-)

ER du i en annen tidssone?

--------------------------
SuSE 10.2 med KDE , brukervennlig og intuitiv
Basert på norsk teknologi!

Giltvedt

Ak bor vel i New York i.flg profilen hans.

Stian A. Giltvedt - Nintendo Friend Codes - Mac1

art3mis

Han er jo inne til alle døgnets tider uansett virker det som ;)

johnm76

Ak er sikker scriptet ala Ask-Jeeves ...

Men OT: Blir spennende å se i Oktober. Har begynt å like KDE (!) og det jeg leser gjør at jeg (nesten) tror jeg skal driste meg på 3.80 ;)

Særlig Phonon er min favoritt til "best feature" - om det går an å være så unøyaktig ;)

ak

Venter litt lenger neste gang ;) Setter veldig pris på bidragene som kommer inn.

For øyeblikket ligger østkysten 5 timer på etterskudd i forhold til Norge, vanligvis er det 6. Derfor sjelden dere ser meg her mellom kl 9 og 14 norsk tid, ellers krever studier og andre ting jeg er involvert i (litt for mange) at jeg stort sett er online.

KMJ

Jeg er kanskje litt kjedeligere med valg av favoritt, men jeg tror Sonnet vil være det jeg setter mest pris på. Det å ha automatisk bytting av språk i stavekontrollen er bare suverent. Som det er nå er det nesten alltid feil språk satt, i forhold til hva jeg skriver :-( Og for oss som virkelig trenger stavekontroll, er det mye ekstra jobb i det å hele tiden bytte. Ofte fører det til jeg en dropper det, og resultatet blir deretter også.

En av grunnene til at Phonon ikke når helt opp hos meg, er muligens at jeg aldri har hatt spesielt mye problemer med aRts. Så jeg er alerdede vandt til at lyd og sånt fungerer ordentlig. Men jeg må inrømme at jeg er litt spent på hvor bra det blir, spesielt med NMM som backend. NMM er bare seriøst kult, så jeg håper KDE vil kunne nyttegjøre seg av den teknologien og gjøre det enkelt og tilgjengelig for brukerene.

olear

Phonon tar seg ikke bare av lyd, men alt relatert til multimedia. Det er en wrapper for mange forskjellige programmer, noe som betyr at programmer kompilert mot Phonon er uavhengig av alt annet. Slik KDE er nå så er den kompilert mot aRts, Xine-lib, mad og fult av andre bibliotek. Dette er ikke veldig lurt, spesielt med tanke på at API'er kan bryte.

Eksempel:

Xine-lib sin API blir forandret, så istedenfor å rekompilere alt som bruker den trenger man bare å rekompilere Phonon.

cybercoin

AK: er du eit skript? :O

ak

kernel: intraspection[15071]: segfault at ffffffffcfffffdb rip 0000008a956e74d0 rsp 0000007fbffff5e8 error 9

cybercoin

Det var det eg frykta :S

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Siste kommentarer