NVIDIA og Linux / BSD

Tsjekkiske ABC Linuxu har pratet med Andy Ritger, direktør for UNIX-satsingen til NVIDIA. Den korte teksten har et par interessante poeng, bl.a. at NVIDIA ikke jobber med Linux-støtte for brikken i Playstation 3, men også at de ønsker å inkludere FreeBSD på x86_64.

Fra før støtter selskapet Linux og OpenSolaris på x86 og x86_64, og de har gitt en grei teknisk forklaring på hvorfor FreeBSD er vanskelig å inkludere på sistnevnte. Det finnes ikke planer for å støtte andre arkitekturer på 3D siden.

På Linux støttes også CUDA, et meget spennende prosjekt som gjør det mulig å utnytte kraften i dagens GPUer til andre ting enn grafikk.

Oppdatert i henhold til kommentar, takk :)

Valg for kommentarvisning

Velg din foretrukket måte å vise kommentarer på og klikk på "Lagre innstillinger" for å aktivere endringene.

laxd

Vil bare poengtere, ettersom det ikke helt kommer frem av artikkelen her, at "inkluderingen" av FreeBSD dreier seg om 3D akselerert driver for x86_64. Nvidia har allerede ok drivere for FreeBSD x86, og virker svært velvillige når det gjelder å få til en driver for 64bit. Det jobbes i FreeBSD miljøet med å oppfylle kravene som er nevnt i linken for at driveren skal kunne fungere tilfredsstillende, men arbeidet er nok ikke helt i mål ennå.

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Siste kommentarer