EA Games satser på Transgaming

På Steve Jobs sin keynote i går var det relativt få nyheter, men en av dem var at EA Games har tenkt å satse mer på Mac som en plattform for sine spill (ihvertfall Command and Conquer 3, Battlefield 2142). Det som ikke ble nevnt på keynoten var at spillene ikke blir "native", dvs. tilpasset Mac OS X. En pressemelding fra TransGaming sier at det er de som skal stå for kompatibiliteten gjennom Cider.

Selskapet står også bak Cedega, og har opp gjennom årene samarbeidet en del med WINE prosjektet. Mange vil i dag hevde av WINE har forbigått Cedega, samtidig som det er helt gratis, selv om sistnevnte gjør det noe enklere å installere programmer.

Databasen på WINEHQ.org sier at Battlefield 2142 fungerer noenlunde med WINE 0.9.37, mens Command and Conquer 3 får enda bedre skussmål. Dette kan få en til å lure hvor mye Transgaming egentlig må bidra med, men samtidig er det veldig positivt at et firma som EA Games ser på andre plattformer enn Windows og konsollene. Samarbeidet kan tilføre WINE / Transgaming verdifull informasjon om hvordan spillselskapene bruker APIene som WINE og Cedega prøver å gjenskape.

Valg for kommentarvisning

Velg din foretrukket måte å vise kommentarer på og klikk på "Lagre innstillinger" for å aktivere endringene.

morphir

Kan de heller ikke ansette en et par wine hackere som vedlikeholder EAs spill og sørger for at de fungerer optimalt? Da vil vi få en bedre synergi, både for andre spill og programmer. *sukk*

http://sourceforge.net/projects/darwine

Jobb med wine, ikke med cedega.

Jeg må å legge til at jeg har bedre erfaringer med wine enn cedega. Wine trenger bare et mer vennlig brukergrensesnitt. Se http://www.wine-doors.org/wordpress/

rocknrolf77

Da sier jeg heller : Dropp dirextX og bruk OpenGL isteden. Wine fører heller til at noen dropper å utvikle native for linux. Vil ikke sitte i situasjonen hvor programmer og spill skrives for windows og bruker wine, cedega eller cider for å støtte andre OS. Håper vi kan få nok brukere til å kvitte oss med wine og heller gjøre ting på skikkelig måte.

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Siste kommentarer