KDE Plasma

Websiden til Plasma-prosjektet har ikke endret seg på en god stund, men mye har skjedd med koden. Plasma er den neste versjonen av selve skrivebordsgrensesnittet i KDE, det som på mange måter samler alle de andre komponentene.

Linux.com har en oppsummering med hva som har blitt gjort. Kort fortalt satser man på å gjøre KDE til en lekeplass for folk som ønsker å utvikle sine egne effekter og widgets som går langt forbi det som finnes i dag. SVG (Scalable Vector Graphics) skal sikre at disse kan justeres etter smak og behag, og være mindre avhengig av skjermoppløsning.

liquidat har lagt ut en YouTube video som demonstrerer ny bruk av ikoner. De får nå klikkbare hjørner og brukeren kan selv definere hva som skjer for hver enkelt MIME-type, f.eks. kan du assosiere flere programmer med en bildetype og få opp det valgte med ett enkelt klikk. På YouTube får du også tilgang til en rekke assosierte videosnutter som demonstrerer annen KDE-funksjonalitet.

P.S: Både Ubuntu 7.10 og OpenSUSE 10.3 er forventet å inkludere støtte for KDE 4, med KDE 3-pakker der ingen KDE 4-alternativer eksisterer. Det samme gjelder sikkert også mange av de litt mindre distribusjonene.

Tags:
  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Siste kommentarer