Kulturen open source-utviklere i mellom

Kurt Galoff hos Novell sier i en artikkel hos The Register at det mange anser som mye av styrken til fri programvare, den åpne debatten og konstruktiv kritikk, kan være en stor barriere for å få med seg Asia på utviklingssiden. Eksempelet han fremhever er Japan, der åpenlys kritikk av ens kode er uønsket og fort kan bli tatt veldig personlig.

I tillegg kommer naturligvis språkbarrieren, samt den mindre konstruktive kritikken som man kan finne eksempler av på nesten alle epostlister for utviklere. Det er helt tydelig at land som India, Kina og Japan er underrepresentert i utviklermiljøene, men spørsmålet er om en tilpasning er ønskelig.

Kan kulturen blant utviklere fortsette som i dag, en stil som primært er skapt av og for unge menn fra vestlige land, eller bør den tilpasses andre kulturer?

Valg for kommentarvisning

Velg din foretrukket måte å vise kommentarer på og klikk på "Lagre innstillinger" for å aktivere endringene.

eiwoh

Jeg har ikke lest artikkelen det en henvises til og har heller ikke alt for mye erfaring fra miljøet, men prøver meg allikevel på noen tanker om temaet. Miljøet må vel kunne sies å ha blitt startet av unge menn i vestlige land, og det har det foreløpig holdt seg. PC-interesse generelt står også sterkest i denne gruppen (tror jeg). Vi har i tillegg både tid og ressurser til å drive med det som andre bare kan drømme om (dette gjelder selvfølgelig ikke alle). At det er en klar overvekt av denne gruppen er derfor ikke rart.

Når det er sagt må jeg si at det med kritikk av andres kode er et ømfintlig tema. Jeg kjenner selv godt til den enorme eiendomsfølelsen man kan få for kode. Derfor hadde det ikke vært dumt å begrense kritikken noe mer enn det som gjøres. På den andre siden så trengs denne kritikken, den kan derfor ikke fjernes helt, men å få til en høffligere tone ville ikke vært dumt, selv ikke ovenfor andre unge menn i vesten. Moralen må vel bli at man må fortsette kritikken, men at det bør jobbes med å legge den frem på en enda penere måte:)

Ikke noen revolusjonerende tanker her med andre ord, men det er ett viktig tema å ha fokus på. Reglene fra barneskolen gjelder også fortsatt: "Det er vanskligere å gi ros enn kritikk" og "man bør gi mer ros enn ris" eller noe sånnt.

Jeg tar gjerne imot trening på det å ta imot kritikk;)

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Siste kommentarer