Selger Linux-tilpassede maskiner til Norge

For entusiaster som er i marked for en Linux-kompatibel bærbar eller stasjonær PC har jeg en interessant nyhet. Jeg har nylig fått bekreftet at ZaReason selger produktene sine internasjonalt og til Norge. Ifølge Cathy Malrmose, CEO i ZaReason Inc, jobbes det med en Norsk oversettelse av nettbutikken. De bærbare maskinene kommer i dag med stikkontakt-adaptere men de håper å kunne tilby strømadaptere tilpasset norske forhold snart.

Det er verdt å merke seg at ZaReason ikke er ett tradisjonelt PC-firma. Deres utspring kommer fra frivillig arbeid med gjenbruk av datamaskiner og ZaReason drives per i dag på frivillig basis. Den største kundegruppen deres består av [Linux-]entusiaster som tradisjonelt er i stand til å sette sammen sine egne systemer men av forskjellige årsaker ønsker ferdige maskiner istedenfor.

ZaReason tilbyr bærbare og stasjonære maskiner klargjort med Ubuntu, Kubuntu eller Edubuntu. Det var i øyeblikket vanskelig å finne noen omtaler av noen av modellene, men ZaReasons MedLap er f.eks. tilsynelatende identisk med Pangolin Value modellen fra det mer omtalte System76 merket. De stasjonære produktene kommer i Shuttle-kabinetter og kan leveres med 17-, 19- eller 20-tommers skjerm.

Undertegnede er ikke tilknyttet eller har erfaring med å handle hos ZaReason. :-)

Valg for kommentarvisning

Velg din foretrukket måte å vise kommentarer på og klikk på "Lagre innstillinger" for å aktivere endringene.

Hizzz

Jeg har også vært i kontakt med ZaReason, og de skal nå sjekke om de greier å levere maskiner med norsk tastatur. Oppdaterer de 12-tommeren sin, og leverer norsk tastatur, dropper jeg Mac til fordel for Linux. :-)

Edit: ZaReasons sjef forteller nå at de sjekker opp med Asus for å se om det er mulig å levere maskiner med norsk tastatur.

Og for de som er interessert i det, så er maskinene deres basert på utgaver fra storprodusenten Asus - altså kvalitetsmaskiner. Det beste av alt, ZaReason opererer med en garanti som faktisk tillater at du åpner opp maskinen og bytter deler selv.

Edit 2: Og ZaReason varsler at de snart er klare med Santa Rosa-PC-er.

wzup

Virker interessant, men vil det ikke komme toll på disse maskinene?

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Siste kommentarer