OpenMoko - åpen GSM telefon nå i salg!

OpenMoko. er et prosjekt for å produserer en helt åpen (så langt det lar seg gjøre) mobiltelefon basert på GNU/Linux. Det har vært mye blest om denne telefonen i miljøet rundt embedded Linux og nå er den endelig klar! Utviklere kan bestille et kit, med følgende begrensninger, for USD 300.

OpenMoko er programvaren, som foreløpig fungerer på Neo1973 fra FIC.

Digi.no skrev også noen linjer om releasen.

----------------
red.anmn. redigert en del av ak

Ville du heller hatt den endelige versjonen av denne eller iPhone?

Tags:

Valg for kommentarvisning

Velg din foretrukket måte å vise kommentarer på og klikk på "Lagre innstillinger" for å aktivere endringene.

swape

Jeg trur jeg venter til openMoko kommer med en versjon der den har WIFI og GPS.
og litt penere design.
Men ellers så venter jeg på iphone ;)

----------------
http://swape.net

Marsan

Stor sjanse for at jeg kommer til å kjøpe denne telefonen i phase 2. Som forhåpentligvis blir i Oktober etter det jeg leste på sidene dems. Da får den også Wifi som swape her sier. Tror jeg har sett på alle videoene som finnes på nettet om denne mobilen. Det jeg har sett så langt så ser den veldig uferdig ut, og til tider veldig treg. Versonen som kommer i oktober får også ny grafikkbrikke og raskere CPU. Så da er det vel bare å vente. Ubuntu mobile og ubuntu 7.10 er vel også klar til lansering i oktober så her kommer godsakene på rekke å rad i høst :D

kommers

Jeg avventer også til den neste hardware-revisjonen (GTA02) som kommer i "fase 2", planlagt oktober 2007 (men jeg tror lanseringen blir en god del forsinket i forhold til dette pga uferdig distro) før jeg eventuelt kjøper en. Såfremt man ønsker å gjøre utvikling som ikke er altfor hardware-nær, dvs ikke direkte opp mot GPS- eller GSM-chip, kommer man langt med å kjøre det i QEMU på din vanlige desktopmaskin.

I denne omgang (fase 1) foregår all distribusjon av mobilterminalene fra California, USA, og fraktkostnadene er rimelig høye (ca USD 90+ til Norge for 1 telefon) Oppdatering: OpenMoko-teamet stresset veldig for å få satt opp webshopen i tide og de gamle prisene var uten kvantumsrabatt hos fraktselskapet de valgte å bruke (UPS). Nå ser det ut til at de har fått forhandlet noen rabatter som gjør at man får shipping til Norge for ca USD 57 ved bestilling av en enkelt Neo Base . Videre må man forvente toll/moms ved innførsel til Norge. Det kan derfor være lurt å dele fraktkostnader ved å organisere større, felles bestilling via f.eks. http://wiki.openmoko.org/wiki/Group_Order , dersom man er interessert i å kjøpe. For fase 2 planlegges det flere distribusjonssteder (sannsynligvis i Europa/EU også), og bruke både WWW og enkelte fysiske utsalgssteder som salgskanaler, såvidt jeg vet.

Til de som er nysgjerrige kan youtube-filmene til "mokoNinja" være interessante: http://www.youtube.com/user/mokoNinja

[Og I et hypotetisk valg mellom en iPhone vs en Openmoko-kjørende Neo1973 som er laget for å gi brukeren mest mulig frihet så er det nok sistnevnte som er mest min kopp te.]

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Siste kommentarer