Dell med Novell SUSE Linux forhåndsinstallert i Kina

DesktopLinux.com skriver at Dell 7. august annonserte at de vil tilby Novells SUSE Enterprise Desktop (SLED10 SP1) forhåndsinstallert på Dell skrivebordssystemer. Annonseringen gjelder nå for Kina (jfr. også Lenovo med SLED10). Kilder nær Dell sa imidlertid at det bare var et spørsmål om tid og etterspørsel fra kundene før Dell ville tilby SLED også til kunder i USA.

Dell har allerede bestemt hvilke systemer de vil tilby til det kinesiske markedet, men har ikke annonsert enda hvilke PCer de vil tilby forhåndsinstallert med SLED. Systemene vil bli sluppet i 4. kvartal i år og vil kjøre en full programpakke med OpenOffice 2.2, Firefox 2.0, Evolution 2.6 epostklient og en GroupWyse klient.

Det er verdt å merke seg at Dell vil tilby full support av både operativsystem og maskinvare. DekstopLinux.com betegner det som en Linux skrivebordsrevolusjon at både Lenovo og Dell på LinuxWorld i San Fransisko nå tilbyr regulære Linux skrivebordssystemer med full support for bedrifter.

I sitt foredrag fokuserte Dell CTO Kevin Kettler på virtualisering og viste at Windows Vista kan kjøres som gjest på både Ubuntu og SLED bærbare i Xen virtuelle maskiner. Fra Novells side ble det sagt at Dells annonsering er en anerkjennelse av deres "Desktop-Linux" strategi. Novell har før sagt at deres SLED er klar til å erstatte Windows på PCer for den generelle delen av bedriftsbrukere, og at avtalene med Lenovo og Dell bekrefter at de er på rett vei.

Kilder
DekstopLinux.com 1
DesktopLinux.com 2

SLED10 SP1 som ble annonsert 18. juni fra Novell, er i virkeligheten en stor oppgradering med ny funksjonalitet. Den omfatter GUI YaST2-verktøy med full støtte av Xen også på skrivebordssystemet, forbedret Compiz 3D generator, forbedret hovedmeny og nye programmer. Flere detaljer fra annonseringen og beskrivelse med visning av SLED 10 SP1 finnes her:

DesktopLinux.com 3
DesktopLinux.com 4

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Siste kommentarer