Dell konsumentPC med virtualisering tidlig neste år

Under LinuxWorld i San Francisco røpet Dells tekniske sjef, Kevin Kettler, at Dell arbeider med planer for lansering av en konsumentPC som kan kjøre flere versjoner av Microsoft Windows (Vista, XP) og Linux samtidig. Dette skal skje ved hjelp av virtualisering, og Dell utvikler maskinen i samarbeide EMC, VMware og SWsoft som partnere på dette området. Man håper å kunne lansere den tidlig neste år.

Til sammenligning kan Mac OS X maskiner kjøre Windows med virtualisering ved hjelp av SWsofts Parallels eller VMwares Fusion. Kettler avslo å kommentere om den nye Dell PCen også ville kunne kjøre Mac OS X.

Kilder:
Linux Insider
som også referert i IDG.se

--------
Dette, sammen med Kettlers foredrag og visning av virtualisering på LinuxWorld, viser med tydelighet at Dell ser viktigheten av virtualisering på skrivebordet. Å kunne kjøre Windows samtidig med Linux kan også være en vei som lettere gir Linux innpass i bedrifter som bruker Windows applikasjoner. Ovennevnte valg av samarbeidspartnere på virtualisering tyder på at Dell satser på VMware foran Xen som virtualiseringsløsning til sin kommende konsumentPC.

Kilder:
ComputerWorld (IDG News)
DesktopLinux

Valg for kommentarvisning

Velg din foretrukket måte å vise kommentarer på og klikk på "Lagre innstillinger" for å aktivere endringene.

ak

Kan også bety at utgangspunktet er Windows, siden det per i dag ikke finnes løsninger på linje med Xen eller KVM som kjører under Windows. Isåfall vil det også sikre at Dell fortsatt kan subsidiere maskinene ved hjelp av forhåndsinstallert programvare, som kan utgjøre en del på en PC myntet på nedre prissjiktet, og de slipper bryet med drivere til Linux.

terjejh

Ja, jeg har vært inne på tanken at mulighetene er 50/50. På den andre siden var jeg også borti en artikkel (husker ikke hvilken, og om det den da refererte nøyaktig) som sa at Dell viste Ubuntu/VMWare på en maskin parallelt med SLED10/Xen på en annen på LinuxWorld.

ditto

SwSoft sitt bidrag kan også trekke begge veier, Virtuozzo på win eller OpenVZ på linux.. interresant.

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Siste kommentarer