India sier nei til OOXML

India har bestemt at landet ikke vil støtte Microsofts OOXML i den kommende ISO avstemningen, frist for å sende in materiale. Komiteen, på 21 deltagere, vedtok enstemmig at formatet ikke skulle konkurrere mot Open Document Format. Forskjellen mellom India og flere andre land, deriblant Norge, er at det ikke er mulig å stemme ja med ekstra krav. Så langt har USA valgt å ikke stemme (? se kommentar), mens Kina kommer til å si nei. Danmark, Tyskland, Sveits og Malaysia vil støtte Microsoft.

Microsoft kan fortsatt få Indias stemme, men det er ca 200 problemstillinger som må løses tilfredsstillende innen tidsfristen. ODF tilhengere har sagt at de ikke vil ha noen problemer med formatet dersom alle disse punktene infris.

Oppdatering kl 17:45: Version2.dk skriver at Danmark sier nei. Forhåpentligvis er de mer oppdatert enn India Times på dette punktet ;)

Valg for kommentarvisning

Velg din foretrukket måte å vise kommentarer på og klikk på "Lagre innstillinger" for å aktivere endringene.

Moldarin

Jeg kjenner jeg ble et hakk mindre glad i Danskene nå! Hva iallverden ser de for seg at vi trenger to tilnærmet like dokumentformater til!? Lenge leve .odt! Ned med .dotx!

terjejh

Oppdatering iflg dagens digi.no:
India og Brasil vil bruke sin stemme til å si nei. Dermed legger de seg på samme linje som Kina og Canada, mens Tyskland, Malaysia og Danmark har signalisert at de vil stemme for.

Mer enn 120 land vil være med på å stemme i den internasjonale avstemmingen 2. september.

nc

terjejh

Hva mener Norge om OOXML? av Kjell Bekkelund i IT-NYTT
Her presenteres en gjenomgang fra møtet i Standard Norge med faglig, nyttig informasjon og mange momenter.

terjejh

Sveriges SIS sier ja til OOXML, dessverre!
Er det å håpe på julenissen at Standard Norge tør gjøre noe annet?

Fatman

Det kan virke slik, de vil jo avgi stemme, altså avstå fra å stemme blankt, noe som kan tyde på at det går i den retningen. Men jeg har sette julenissen på et kjøpesenter i desember en gang så det er jo lov å håpe!

"Don't mistake lack of talent for genious"

ak

I følge han her fikk Microsoft alle businesspartnere til å møte opp for å skvise ut andre. IBM forlot møtet fordi det oppfattet det som en farse, folk som ville stemme i mot fikk tilbud om å få refundert pengene hvis de forlot møtet uten å stemme.

nc

Dette er nevnt på slashdot også: http://it.slashdot.org/it/07/08/28/1237255.shtml

olear

Med press fra Microsoft og partnerene blir nok OOXML ISO-standard. Trist, men de med mest penger vinner alltid.

terjejh

Microsoftkupp mot formatomröstning iflg IDG.se...........
SIS: ....ett stort antal företag gick med i SIS strax innan organisationen röstade om dokumentformatet Office Open XML. Enligt obekräftade uppgifter rör det sig om 23 företag. Majoriteten av dessa är Microsoft Partners, det vill säga svenska företag som gör affärer med Microsoft.

Her også
SIS svarar på kritiken efter Microsoftkuppen

Företagen som avgjorde omröstningen

TorbX

Jeg forstår ikke dette, og aner ikke hva som er på spill?

terjejh

Når verden endelig hadde fått 'en -1 ISO standard (ODF) for kontordokumenter, skulle alle tilpasse seg denne, brukere og leverandører. Dette skulle for en gangs skyld gjelde også Microsoft! Blir OOXML også ISO standard for samme type dokumenter, har vi ikke lenger 1 standard. Brukerne mister fordelen av det standardisering betyr for garantert lesing, skriving og utveksling av dokumenter. Microsoft (og deres lakeier) får fortsette sin konkurransevridende aktivitet som før med et annerledes dokumentformat som andre leverandører og brukere må slite med.

terjejh

Siste nytt fra IT-nytt: Norge kan avgjøre OOXML-striden

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Siste kommentarer