BulletProof-X

Ubuntu 7.10 (Gutsy) kommer til å inneholde ny funksjonalitet som kalles BulletProof-X. Dette er et system som gjør at det grafiske brukergrensesnittet kommer tilbake hvis man feilkonfigurerer xorg.conf. Mange nybegynnere, og spesielt de som kun har tilgang til en PC, er fortapt hvis de mister det grafiske brukergrensesnittet. Derfor blir det litt enklere å hjelpe de i forum og andre steder, vel vitende om at de "alltid" kan få tilbake grensesnittet om noe skulle skjære seg.

Bryce Harrington har lagt ut en liten demonstrasjon her.

Konseptet går ut på at man oppdager når Xorg feiler. Istedet for å bli kastet ut i konsollet restartes Xorg med svært konservative innstillinger, nemlig VESA 800x600 eller VGA 640x480. Programmet displayconfig-gtk blir startet, noe som gir brukeren muligheten til å rekonfigurere X.

I tilfelle Xorg ikke merker at noe er galt, f.eks. at mann har satt oppfriskningsraten for høyt, slik at skjermen ikke viser noe, kan man også oppgi en parameter under oppstart av maskinen og på den måten få mulighet til å rekonfigurere.

Se den øverste lenken til wikien for detaljert informasjon. Det er ikke noe i veien for at andre distribusjoner kan kopiere dette.

Valg for kommentarvisning

Velg din foretrukket måte å vise kommentarer på og klikk på "Lagre innstillinger" for å aktivere endringene.

Alfred.Woodden

Dette var på tide at kom til Gnu/Linux!!

Har hatt veldig leie episoder over telefon når xorg.conf har feilet hjemme. Ordentlig vanskelig å assistere mine foreldre med rettingen av dette over telefon!!

Virkelig på tide at noe som dette kom, ja.

Roberth

Fedora har jo hatt dette siden jeg begynte å leke med GNU/Linux.

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Siste kommentarer