AMD vil åpne opp spesifikasjonene til sine (ATI) grafikkprosessorer.

Hvert år holdes den såkalte Linux Kernel Developers Summit. I år i England fra den 4-6 september. I følge LWN.net skal representant fra AMD ha annonsert at selskapet har tatt en avgjørelse om å gjøre det mulig å utvikle frie drivere for sine grafikkprosessorer (ATI) fra R500 og fremover. Dette skal de gjøre ved å åpne opp spesifikasjonene og å legge frem en "skeleton" driver. En fri 2D driver er antatt å være ferdig innen året.

Å frigjøre den eksisterende proprietære driveren ligger ikke til grunn her. Hvilket ikke nødvendigvis trenger å være noe må trinn da Linux og den frie programvare verdenen ikke lenger vil kunne skylde på skjulte spesifikasjoner.

Dette hentet fra en kort artikkel på LWN.net sine sider.

Tidligere i år, under Red Hat Summiten, proklamerte Henri Richard, AMDs vise president innen salg og markedsføring, at de snart ville levere åpne drivere og jobbe aktivt mot linux folket.

Digi.no skriver i dag at Brukere av ATI-skjermkort og Linux loves opptil 90 prosent bedre grafikkytelse med nye drivere. I tillegg jobbes det med støtte for AIGLX som Nvidia brukere har hatt en stund nå. Så gjenstår det bare å se da. Men dette lover da godt? Skal vi våge oss på ett aldri så lite "bravo!" for AMD?

Roberth har i blogginnlegg skrevet litt om det samme.

Tags:

Valg for kommentarvisning

Velg din foretrukket måte å vise kommentarer på og klikk på "Lagre innstillinger" for å aktivere endringene.

hlandro

Ingen tvil om at AMDs president innen salg og markedsføring er vis, nei... (Sorry, måtte bare...) Ellers gleder jeg meg over denne utviklingen :-) Det verste jeg vet er lukkede datablad; jeg har veldig vanskelig for å forstå at hemmelighold av datablad kan ha noen annen funksjon enn å sjule svakheter ved designet. Kan man virkelig lære industrihemmeligheter ved å lese disse?

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Siste kommentarer