AMD lover informasjon uten munnkurv

AMD slapp nylig en liten bombe og lovet at de skulle frigi tilstrekkelig informasjon om ATI produktene til at det skulle være mulig å lage frie drivere. Nå har de gått ett steg videre og lovet at de ikke vil kreve et non-disclosure agreement (NDA, avtale om å ikke diskutere databladet offentlig) fra utviklere som ønsker informasjonen. Dette skjedde på X Developer Summit, skriver Phoronix.

Dette er utrolig viktig for fri programvare. Alle prosessene som har gjort at Linux har kunnet fosse forbi proprietære operativsystemer, ihvertfall på en del områder, er avhengige av fri og åpen diskusjon. Dette ville ha blitt strupet ned veldig om NDAer hadde blitt avkrevd utviklerne, og minimalisert nytteverdien av informasjonen.

Den gamle ATI driveren vil fortsatt være lukket. Man kan spekulere i hva de har å skjule, men lenge var det mange som mente at hovedforskjellene mellom ytelsen på NVIDIA og ATI kort lå i driverene. Beslutningen om å la være å frigi koden til fxglrx driveren kan muligens tyde på at dette er korrekt.

Tags:

Valg for kommentarvisning

Velg din foretrukket måte å vise kommentarer på og klikk på "Lagre innstillinger" for å aktivere endringene.

tactus

Ikke at jeg har fulgt denne nyheten så tett men det kan jo også spekuleres i at ATI rett og slett ikke eier all koden i sine egne drivere og derfor ikke kan frigjøre koden.

Uansett, ser fram til bedre valgfrihet i framtiden når jeg trenger ny maskin. :-)

Roberth

De har ikke gitt ut alle spesifikasjonene til kortene sine, det er delen rundt drm(digital rights management) som holdes tilbake, dette skal den onde drivern støtte og dermed holdes lukket.

TorbX

Betyr dette at de koster for nVIDIA da?

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Siste kommentarer