OpenDisc - arvtager for Open CD

Open CD project var et initiativ for å spre fri programvare til MS Windows ved å legge de mest populære pakkene på en enkelt CD. Dessverre har prosjektet lagt inn årene, men The Open Disc har tatt over. Første utgave av CDen, som er 7.10 (Oktober 2007) inneholder bl.a. FileZilla, OpenOffice, Blender, ClamWin, Firefox, Pidgin og WinSCP. Noe å gi til venner og kjente?

Valg for kommentarvisning

Velg din foretrukket måte å vise kommentarer på og klikk på "Lagre innstillinger" for å aktivere endringene.

KMJ

Trist å høre om Open CD, siden de prøvde å implementere en god infrastruktur i prosjektet blandt annet for å kunne internasjonalisere. For steder med brukere med et annet første språk enn engelsk er det en god ide. Håper The Open Disk viderefører den biten.

Men jeg er ikke så veldig forundret, sjekket ut mailinglisten deres for en stund siden og på meg virket det ikke som et sunt comunity. På meg virket det som det var en del personer i miljøet der med veldig elitiske holdninger, og tildels fiendtlige holdninger til personer med litt andre meninger en klikken om valg av sw for inklusjon og sånt.

Uansett kommer det til å bli store endringer når det gjelder fri software på Windows i fremtiden. Om ett halvt års tid vil det være tilgjengelig vedig mye mer høykvalitets frie programmer på Windows enn i dag, takket være KDE4.

noja

og QT som gjør det mulig å porte KDE4 til windows. For interesserte se:
http://wiki.kde.org/tiki-index.php?page=KDE4+Windows+Port

Mcnab

Jeg synes dette et et viktig redskap for å spre åpen kildekode.
En slik CD vil gjøre det lettere for vanlige folk å prøve åpen kildekode programmer, og få se at de er ikke farlige, men bedre enn de vanlige proprietære programmene de vanligvis bruker.

Jeg har derfor meldt meg som oversetter.
Håper jeg ikke blir alene

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Siste kommentarer