KompoZer revitaliserer Mozillas Composer

KompoZer v. 0.7.10 av Fabien Cazenaveer, er en videreutvikling av og uoffisiell feilretting av Nvu 1.0 fra 2006, sistnevnte fra Linspire og Disruptive Innovations. Nvu 1.0 var igjen en omarbeidelse av kode basert på den tidligere Mozilla svittens Composer WYSIWYG HTML editor fra 2003. Daniel Glazman i Disruptive Innovations annonserte på sin side i 2006 samtidig oppstart av ennå et HTML editor prosjekt, som da skulle baseres på Mozilla's XULRunner, uten at noe produkt herfra er publisert hittil.

KompoZer er et fritt og frittståemde verktøy for web design og komponering, tilsvarende de kommersielle og dominerende produktene Adobe Dreamweaver og Microsoft FrontPage. KompoZer finnes som nedlastbare pakker for Linux (RPM og DEB), Mac OS X og Windows.

Nedenfor vises oppstartvinduer for KompoZer 0.7.10 øverst, sammen med dagens Composer i Seamonkey 1.1.4 (basert på Mozilla); her begge installert på openSUSE 10.2

109260

Mer informasjon om KompoZer finnes på artikkelkilden og på hjemmesiden:
Linux.com
KompoZer hjemmesiden

Valg for kommentarvisning

Velg din foretrukket måte å vise kommentarer på og klikk på "Lagre innstillinger" for å aktivere endringene.

olear

Mozillas Composer har alltid vært et dårlig produkt. Den er treig (typisk Mozilla/Gecko), følger sin egen standard (bruker fult av egne tags rettet mot Gecko), hele konseptet med å lage nettsider i en nettleser, laber støtte for CSS osv, osv. Nvu la til en sidebar, ikke så mye å skryte av. Hva vil KompoZer legge til?

Selv liker jeg ikke WYSIWYG, men det er såklart noen som liker slike editorer. De har veldig få alternativer, ingen gode, men et par substandard programmer som SeaMonkey Composer(NVU/KompoZer) og et par til som jeg ikke husker navnet på.

Dropp Mozilla-legacy og lag noe (bra) fra scratch.

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Siste kommentarer