DragonFlyBSD får nytt filsystem - HAMMER

Matthew Dillon har begynt å introdusere et nytt filsystem i DragonflyBSD som han har kalt HAMMER. Hele systemet er lagt opp som et B-tree og det kan leve på tvers av mange fysiske volumer / disker. En egen prosess jobber med å balansere treet. Filsystemet reintroduserer også en del konsepter fra gamle UNIX dager.

Blant disse finner du CRC av hver eneste fil, for å oppdage korrupte filer, samt versjonshåndtering av filsystemet. Det vil si at dersom noen endrer en fil vil den gamle versjonen fortsatt være tilgjengelig, uten at programmene trenger å være klar over dette. Det er også mulig å markere sikkerhetskopier, streame endringer til andre volum og bruke transaksjoner.

Kort fortalt vil HAMMER ikke konkurrere med Ext2/3 på hastighet, men bringe tilbake en del av funksjonaliteten man forventet på stormaskiner. Det er vanskelig å si noe om bruksområder før man vet noe om ytelsen, men det er sannsynlig at man kan ønske å bruke det for områder med mange relativt små filer. Eksempelvis dokumenter på en delt filtjener, eller konfigurasjonsfiler.

Prosjektet er spesielt spennende fordi Matt Dillon er kjent for å tenke litt annerledes. DragonflyBSD prosjektet ble opprinnelig startet fordi han røk i tottene på FreeBSD ledelsen. Tidligere har han skrevet en C kompilator som het DICE og store deler av systemet for håndtering av virtuelt minne i FreeBSD.

Valg for kommentarvisning

Velg din foretrukket måte å vise kommentarer på og klikk på "Lagre innstillinger" for å aktivere endringene.

olear

Alltid likt DragonflyBSD, de er ikke redd for å prøve noe nytt, eller skrive om noe de mener er feil/dårlig. Selv om jeg nok aldri kommer til å kjøre DragonflyBSD ønsker jeg dem lykke til. Fordelen er jo at det de driver med kan portes til andre BSD'er (og Linux).

Roberth

Hammertime?

Ogger

sant som du sier olear .

pkgsrc som brukes i NetBSD stammer blant annet fra DragonFlyBSD , viss jeg ikke husker feil

ellers er det nå dette med vkernel ( Virtuel Kernel ) som er interessant med DragonFly etter min mening . kommer sikkert til og portes til både linux og andre BSD versjoner etter hvert som det blir mere testet .

lulf

Nei,

pkgsrc kommer opprinnelig fra NetBSD, og ble portet til DragonFly.

vasp

Matt Dillon imponerer stadig.

ak

Jeg var litt bekymret over ytelsen til HAMMER, men Matt ser ikke ut til å være det: http://kerneltrap.org/DragonFlyBSD/HAMMER_Performance. Men som kommentarene på den siden sier, er jeg mildt sagt overrasket over hans kommentar om ReiserFS.

Ogger

tar nok uansett tid før HAMMER kommer til GNU/Linux

ak

KernelTrap har en oppdatering om statusen på Hammer filsystemet.

ak

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Siste kommentarer