Ubuntu 7.10 - Gutsy Gibbon

Ubuntu 7.10 er ute, baserte på Linux 2.6.22 og GNOME 2.20. KDE versjonen, Kubuntu, bruker i utgangspunktet KDE 3.5.8, men har også støtte for KDE 4 beta 3. Blant de mer praktiske nyhetene finner man helautomatisk installasjons av printere (Plug'n'Pray), støtte for å skrive til NTFS disker og dynamisk deteksjon av skjermer og endring av oppløsning.

Server distribusjonen har fått flere av de populære installasjonsprofilene. Det vil si at man under oppstart av CDen kan velge å installere alle pakker som gjør maskinen til en LAMP eller DNS server. Nå er dette utvidet til å også inkludere epost server, fil server, print server og database server.

Last ned fra Ubuntu.com eller følg instruksjonene for å oppgradere fra Feisty.

Se Omaha sin blogg dersom du har et eldre NVIDIA kort.

Valg for kommentarvisning

Velg din foretrukket måte å vise kommentarer på og klikk på "Lagre innstillinger" for å aktivere endringene.

axentrix

Mye bra her. Likte spesielt "spotlight"-etterlikningen. Veldig rask og fint..

Mye dårlig også, desverre. Tok meg under 10 minutter, å monge en instalasjon... Eller, iallefall hvis man skal se på hvor brukervennlig det er å fikse.. Brukte den skjerm-config saken, og endret driver til en driver som ikke fungerte, og vips, console. Den burde strengtatt "prøvd" driveren, og hvis den ikke funka, default tilbake til den som funka.

Fikk heller ikke til extended desktop gjennom grafisk, noe som burde være et minstekrav. Ekstern skjerm fungerte, men bare som klone.

Lyden fungerte utmerket, og tastatursnarveier fungerer.

Gir det en 4er, men mangler rimlig vesentlige ting desverre.

thomasmathiesen

Funka fint som bare det!

Jeg har 5 desktops som er oppgradert fra Feisty to Gutsy. To av disse var oppgradert til Feisty fra 6.10. Alle har automatix, men det funka fint som bare det.

Pros:
ATI 3D funker plutselig paa en laptop jeg har sliti med i 2 aar.
Compiz er enabla.
Alle programmene jeg har installert funka etter oppgraderinga.

Cons:
Metacity theme funka ikke paa laptop'en.. saa den bruker et eller annet som jeg ikke faar konfigurert (ihvertfall ikke etter 5minutters gjetting).
Skjerm-GUI funker saa som saa. Det funker mest, men under en test fikk jeg gammel "X" look.. men da jeg klikket "apply" og ctrl-alt-backspace, funka det fint.

Kanskje ikke det mest detaljerte gjennomgangen av Gutsy, men det var ihvertfall mine 2 (foerste) cents.

/Thomas

Stegz

Når jeg åpner minnepinnen min og ser hvor stor plass det er på den viser det 13,1MB. Det stemmer, men når jeg skal skjekke hver mappe hver for seg viser det at mappen inneholder 13,1MB enda jeg vet det er mer.
Det vil si at alle mappene viser like stor størrelse som det minnepinnen har ledig. Bug?

Edit: leste feil :P så på ledig plass, Huff

noja

Installerte Gutsy hos en venninne som har ~null erfaring med datamaskiner og (ikke stygt ment) lav intelligens.
Alt gikk helt topp - hun digget det :)

.. det eneste hun slet med var ting som ikke var oversatt til norsk (f.eks. "show offline buddies"). Derfor har jeg sittet i halv dag og oversatt på http://launchpad.net
og vi trenger mye hjelp. Les mer på http://www.ubuntu.no/Oversettelse

TheWanderer

Enklere installasjon har jeg vel aldri vært borti. ca 10 minutt og så var basic installasjon og oppsett ferdig. Litt ekstra tid og så var programmer og annet på plass. Eyecandy fra compiz fungerer som bare det. Skrivere/skanner, digitalkamera, webkamera, USB minnepinner og blåtann fungerer som en drøm. Ingen problem hverken med nVidia skjermkortet eller det trådløse kortet. Blir det enklere enn dette så er det ikke gøy engang :)

jtopland

Jeg er utrolig fornøyd! Tok et lite bilde av skrivebordet. Stolt! :) Har et ATI Radeon X700, og compiz kjører utmerket!

http://bildr.no/view/114011

KISS ;)

ISO9001

At du ikke får en distro til å virke på første forsøk etter ti minutter, betyr ikke nødvendigvis at distroen mangler noe...

axentrix

Ikke noe problem for meg, med en del års erfaring, å få det til å virke, men hvis man ser fra en person uten noen form for kompetanse sitt ståsted så er det fortsatt langt ifra bra nok.

Bare et lite eksempel:
Kødde litt med x-config, og jeg blir pushet rett til shell. Det er ikke noe som min bestemor ville taklet :P Det som selvsagt burde skjedd, er at x skulle blitt kjørt opp i en form for failsafe modus..

Syns Ubuntu fortsetter den negative trenden mot å bli bloated.. Og med dårlige standard-konfigurasjoner (bærbare på batteri + lukke lokket ==> blank skjerm som standard? WTF?)

Moldarin

Gutsy Gibbon ga meg mye problemer! Jeg har fått ordnet opp i alt untatt multimedia. Jeg er fortsatt helt uten lyd og kan ikke se film via Xine.

omaha

Dersom du vil ha dette til å fungere kan du jo hente Ubuntu-restricted-extras i synaptic. (alternativt kubuntu-x-x via adept om du kjører Kubuntu). Husk å aktivere restricted repository i "software source" under adm-menyen først.

Trenger du libDVDcss og w32 codeks kan disse hentes i synaptic fra medibuntu når du har kjørt disse to i terminal:

sudo wget http://www.medibuntu.org/sources.list.d/gutsy.list -O /etc/apt/sources.list.d/medibuntu.list

wget -q http://packages.medibuntu.org/medibuntu-key.gpg -O- | sudo apt-key add - && sudo apt-get update

kjelle3921

Du er heldig du... Jeg klarte ikke engang å installere Gutsy i et multiboot-system med XP og Vista.

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Siste kommentarer