Peugeot Citroën installerer 20000 Linux PCer

IDG.se (Computer Sweden) skriver at bilprodusenten PSA Peugeot Citroën nå har begynt å rulle ut en av Europas største Linux-installasjoner. 20 000 av foretakets 70000 ansatte skal bytte ut Windows med SUSE Linux Enterprise på sine kontormaskiner.

Foretaget har kommet i gång med installasjonen av Novell Suse Linux Enterprise Desktop 10. På serversiden er det 2500 servere som skal kjøre Suse Linux Enterprise.

Peugeot Citroëns projektleder Nicolas Delleinne sier at det ikke nødvendigvis er de økonomiske aspektene som har vært avgjørende i dette valget av teknikk.

– Det handler like mye om å høyne produktiviteten for våre ansatte. Bare det at det går fem ganger raskere å starte en Linux PC sammenlignet med Windows går ikke an å overse, sier Nicolas Delleinne, som ikke vil angi noen prognoser for når investeringen skal tjenes inn.

Årsaken til at vi valgte Suse framfor eksempelvis Ubuntu, er at vi vil være sikker på å kunne få support på alle omkringliggende produkter. Vi kjører jo både SAP og IBMs Lotus Notes i Linuxmiljø, og disse produkter er sertifisert for Suse. I Peugeot Citroëns standardportefølge av programvare som distribueres med Suse, finnes kontorpakken OpenOffice, bildebehandleren Gimp og program for sikkerhetskopiering.

– Allt detta installerer vi sentralt på drøyt en halvtime, men for visse brukergrupper kreves litt mer manuell bistand, sier Nicolas Delleinne.

Blant de problemer som Peugeot Citroën har støtt på underveis, er alle makroer som skal konverteres fra Microsofts Office.

– Her har vi fått hjelp både fra Novell och andre eksperter på åpen kildekode, men det meste går bra. Når det gjelder opplæring, har foretaket ikke støtt på større problemer.

De første 10 000 brukerne skal ha Suse på plass før årets slutt, og hele overgangen til Novells plattform skal være gjennomført i løpet av neste år. Neste steg i utviklingen er at at Peugeot Citroën skal klare å få underleverandører og datterselskaper til å velge samme plattform.

Kilde:
IDG.se

Valg for kommentarvisning

Velg din foretrukket måte å vise kommentarer på og klikk på "Lagre innstillinger" for å aktivere endringene.

MrKane

Kanskje vi er inne i en trend :-)

http://www.linux.com/feature/59200

--------------------------
SuSE 10.3 med KDE , brukervennlig og intuitiv
Basert på norsk teknologi!

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Siste kommentarer