Google Android SDK ute

Android er nå fritt tilgjengelig, sammen med en emulator som fungerer på Linux, OS X og Windows. Google har også opprettet et eget område på Youtube med presentasjoner og videoer. Selvfølgelig vil maskinvaren være av stor betydning for helhetsinntrykket, men ta en titt ca 3:20 ut i denne videoen.

Valg for kommentarvisning

Velg din foretrukket måte å vise kommentarer på og klikk på "Lagre innstillinger" for å aktivere endringene.

omaha

Hmmm

Spennende saker! For meg ser det ut til at dette vil bli et realt gjennombrudd for Linux på mobile enheter. Mitt inntrykk er at dette vil bli MEGET konkurransedyktig mot Iphone og MS-telefoner. Det blir vel mer fokus på Tablet PC'er også - dette burde jo være svært velegnet for Tablets. Kanskje det utvikler seg til et alternativ til KDE/Gnome etterhvert?

Marsan

..men for min del så kommer jeg ikke til å bruke det med det første. Jeg venter heller på openmoko (se http://www.openmoko.org/). De har hatt et eget mobil-os ute ganske lenge nå + at de kommer til å lansere en egen telefon i slutten av året, som kanskje noen av dere har fått med dere. Men det er bra at det finnes enda et alternativ. Jeg skal ihvertfall skaffe meg en Neo1973 (telefonen som OM/FIC selger), men kanskje prøve android hvis det er kompatibelt med telefonen etterhvert. Qtopia, OpenMoko og Android, 3 FOSS OS`er til mobile enheter. Finns det fler?

Aquila

Kjører Android Python? Og vil jeg kunne installere det på hvilken som helst mobil, som f.eks. SE P1i? Veldig interessant, jeg liker utviklingen.

morphir

ikke hva jeg vet, men det finnes java bindings til python.

omaha

Det ligger linux i bunnen med java på toppen. Det er stilt spørsmål om Sun's engasjement ettersom de ikke er en del av konsortiet. Sun har vel eksperimentert endel med java desktop? Er ikke sikker på skalerbarhet på dette til desktop men tipper Sun ser en mulighet i dette....

Dolemite

... og da må du sikkert smøre deg godt inn med enda mer tålmodighet :D Neo1973 har blitt utsatt gang på gang, og det er vel også den eneste hardwaren de har og vise til. Android har (til nå) 4 store håndsett-produsenter i ryggen + operatører og giganter som eBay og Google. Sånn jeg ser det, så var dette spikeren i kista for OpenMoko!

morphir

jeg har _ingen_ tro på at openmoko vil bli noen suksess til sammenligning med android og co. De vil kanskje få en hard dedikert kjerne av tilhengere...av den typen som hater google og de store aktørene. Så vil det vise seg da om det holder for aksjonærene, noe jeg tviler på.. så skal man ikke glemme at java er det universiteter og høgskoler primært lærer bort til sine studenter.

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Siste kommentarer