"Følg-meg"-utskrift som fri programvare

Bifrost er en ny utskriftsløsning basert på follow-me-konseptet, som betyr at dokumentet blir først skrevet ut når du identifiserer deg ved skriveren, i dette tilfellet med et magnetstripekort som dras i en kortleser. Du som bruker legger til én skriver på din datamaskin, og dokumentene du skriver ut kan hentes på hvilken som helst skriver tilknyttet follow-me-tjenesten.

Bifrost er utgitt som fri programvare under lisensen GPL versjon 2 og integrerer med åpne kildekodeprodukter som blant annet Apache, Catalyst, CUPS, Perl og Samba, og er unik i den forstand at det er det eneste systemet som tilbyr follow-me-funksjonalitet fritt tilgjengelig.

Systemet er utviklet av Linpro på bestilling fra Møre og Romsdal fylkeskommune for bruk i videregående skoler. Dette er et tiltak for å gjøre utskrift mer sikkert, fordi brukerne må stå ved siden av skriveren for å motta utskriften. Dette kan også redusere driftskostnadene, fordi det benyttes utskriftskvoter for å begrense antall utskrifter. Bruk av utskriftskvoter er ment for å minke på utgiftene og spare miljøet for unødvendig papir- og tonerforbruk.

Mer informasjon kan finnes i den engelskepresentasjonen av Bifrost.

Besøk gjerne prosjektsiden til Bifrost, hvor kildekoden og dokumentasjon kan finnes.

Valg for kommentarvisning

Velg din foretrukket måte å vise kommentarer på og klikk på "Lagre innstillinger" for å aktivere endringene.

art3mis

Må si jeg er ganske imponert over Møre og Romsdal :>

Moldarin

Dette kan sikkert også være med på å redusere papirforbruke til skoler. Det er jo masse «griseutskrifter» også på videregående skoler.

olear

Dette er vel på ingen måte noe nytt, sist gang jeg var borti et slikt system var på skole i Bergen (2001).

Nieh

Olear: ja, men ifølge de på fylkeshuset er dette den eneste versjonen som er fri programvare/open source

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Siste kommentarer