Stadig fremgang for Firefox

Firefox gjør det sterkt, spesielt i Europa, i følge XiTiMonitor. Med 19.7% utbredelse er Norge blant de dårligste i klassen*, Finland kan vise til hele 45% og Tyskland og Frankrike ligger på henholdsvis 34% og 26%. Totalt bringer dette Firefox opp til 28%, en relative økelse på nesten 3% i forhold til November (27%).

Til sammenligning ligger Opera stabilt på rundt 3%. Firefox sin fremgang kan skyte hull på søksmålet som Opera fremsatte mot Microsoft på slutten av 2007.

Se også Ars Technica for kommentar.

*: Avhengig av øyet som ser

Valg for kommentarvisning

Velg din foretrukket måte å vise kommentarer på og klikk på "Lagre innstillinger" for å aktivere endringene.

omaha

På mange måter liker jeg Firefox, kanskje spesielt fordi man kan nøye seg med de plugins man har behov for og tilpasse utseende / funksjonalitet slik det passer for meg.

Hva jeg ikke liker er minnekonsum og freeze/crash-mønsteret som tegner seg nokså tydelig. Problemet er mer merkbart i XP enn Linux synes jeg, men å måtte stenge nettleseren med jevne mellomrom for å unngå freeze begynner å bli i overkant irriterende. Det sies at det er forbedringer i minnebruken i Firefox 3.0, men jeg har også lest test av betaen hvor forskjellen er marginal. Om de har klart å gjøre noe med crashingen er jeg usikker på ettersom ikke alle plugins støtter 3.0 enda og jeg har behov for noen av de. Bruk av Adobe's flashplugin øker crashfrekvensen betraktelig, men jeg vet ikke om dette er et Firefox eller plugin-problem.

Så for meg er tendensen mer opera....

nc

Kjenner meg ikke igjen i at Firefox fryser... Kjører det på alle maskinene jeg bruker, når jeg tenker etter er det vel kun èn av maskinene som har hatt problemer, og det var den gamle jobbpcen min... Men,men.. kanskje jeg bare er "heldig"... :-D

unbob

Opera hos meg og... Firefox er for treg på min slakke Athlon XP 2800+ med 512M minne.

Dersom Opera en gang implementerer "inline stavekontroll" (er det ikke det de kaller det) så tror jeg ikke jeg får bruk for Firefox mer.

(kan ikke huske den har krasjet noen ganger men er fooorfeeerdelig treg)

VegardAndreas

Jeg har også vært heldig med Firefox. Den fryser av og til ja... men har for å si det mildt vært mer plaget med IE. Dessuten synes jeg det er rart at Firefox skal ha så lav utbredelse i Norge. Det er jo litt synd, synes jeg.

Jaja får håpe at Firefox for bedre "fotfeste" etterhvert da :)

terjejh

Norge har vært et Windows-land, og er fortsatt desssverre det, siden Norsk Data m/Sintran gikk nedenom for nærmere 20 år siden. Selv bruker jeg Seamonkeey svitten mer enn Firefox, som en kontinuerlig linje fom. Netscape og Mozilla svittene, for både epost og nettlesing.

rocknrolf77

Har brukt fx 3 betaen en god stund nå. Kræsjer så godt som aldri. Husker ikke sist gang, så da kan det ikke være ofte :) Bare synd at mouse gestures ikke funker enda :(

omaha

Hei,

Har fiklet litt frem og tilbake med flash. Det kan hende at jeg har hatt litt ekstra problemer pga dette. (fjernet bl.a swf pakkene - men misset gnash). Leste om Mzoftproblemer med Flash så jeg tenkte kanskje at dette var et felles problem for flere platformer. Jeg hentet ned 9.0.115 rpm fra Adobe og konverterte til .deb med Alien.

Ikke særlig god idé nei, frys og reboot.

art3mis

Firefox fungerer som en drøm på min gnome-baserte laptopen, har aldri krasjet selv med mye heftig flash på gang. Den kde-baserte testburken min krasjer hver gang det finnes så mye som en flashannonse på en side. Firefox er med andre ord ubrukelig der. Har ikke gjort noe feilsøking der, Opera funker bra det også ;) (uten flash riktignok, men det er jo ikke SÅÅÅ nødvendig da ;))

unbob

Flash ~virker i siste betaen :)

unbob

Skal de implementere mouse gestures i 3en? (ikke extension)

unbob

Har vi noen tall på Opera i Norge?

Jeg spør fordi jeg driver å sliter ned Nordkalotten 365 når de blir gitt ut og ser overraskende mange Opera klienter i peers listen. (faktisk første gang jeg har sitt Opera i den listen :) )

Eller er det DE fire i Norge som bruker Operas bit-torrent egenskaper jeg ser :P

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Siste kommentarer