OpenSolaris offisielt lansert

OpenSolaris ble offisielt lansert på mandag i sammenheng med JavaOne konferansen i San Francisco. LiveCDer ble delt ut til tusenvis av utviklere, relativt mange byttet ut Windows mens de ventet på neste foredrag. Den største nyheten i forhold til tidligere er at pakkesystemet har blitt mere likt de som brukes på Linux.

Alle godsakene fra Solaris, det vil si det fleksible filsystemet ZFS, verktøyet DTrace (brukes for fefilsøke og bedre ytelsen på programmer), og System Management Facility. I tillegg har OpenSolaris god støtte for Xen, noe som i kombinasjon med ZFS gjør det til et ypperlig vertssystem.

Pakkesystemet heter IPS (Image Packaging System) og har mange likhetstrekk med tilsvarende løsninger fra Linux, spesielt APT fra Debian. Dette er ikke tilfeldig, det er en av hovedpersonene fra Debian som har ledet utviklingen. Målet er å gjøre det enklere for utviklere å støtte både Linux og OpenSolaris, på linje med at de må gjøre mindre endringer for å dekke både .rpm og .deb.

Litt interessant at OpenSolaris har valgt en logo og presentasjon som ligger et sted mellom Fedora og SUSE, i og med at Sun vanligvis kjører en ganske stram linje på rette linjer og fargevalg.

Valg for kommentarvisning

Velg din foretrukket måte å vise kommentarer på og klikk på "Lagre innstillinger" for å aktivere endringene.

Brukarnamn

Er det egentlig noen vesentlige fordeler med OpenSolaris istednefor for eksempel Debian GNU/Linux annet enn ZFS? ZFS skal vist være veldig imponerende.

olear

Nei, etter min mening finnes det ingen fordeler med Solaris framfor Linux. ZFS ser greit ut, men er alt for hypet og ikke nok til aa friste folk vekk fra Linux.

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Siste kommentarer