Linspire forsvinner

Practical Technology skriver at Xandros skal kjøpe aksjene i Linspire for 50 øre per aksje, noe som tilsvarer et verditap på 80% på ti måneder. Tidligere daglig leder, Kevin Carmony, påstår i sin blogg at selskapet forlengst har blitt tappet under nesen på minoritetsaksjonærene og at dette er typisk for Michael Robertson.

Kevin Carmony har lenge hatt et horn i siden på Robertson. Han forlot selskapet for ett år siden og begynte tidligere i år å uttrykke misnøye med at det ikke ble holdt aksjonærmøter. Videre påstår han å ha "grunn til å tro" at Linspire har drevet med bedrageri av en bank, unndratt skattepenger og levert falsk politianmeldelse.

Robertson blir for tiden saksøkt av EMI for sin rolle som daglig leder i Mp3tunes.com og har foreløpig ikke kommentert salget eller beskyldningene.

Valg for kommentarvisning

Velg din foretrukket måte å vise kommentarer på og klikk på "Lagre innstillinger" for å aktivere endringene.

terjejh

Det gjenstår vel å se i hvilken grad Linspire forsvinner. DesktopLinux.com refererer til en uttalelse fra Xandros (det sies at det kommer mer offisielt i morgen) om at Linspire skal fortsette som et heleid datterselskap av Xandros. Bortsett fra noen i den administrative ledelsen, skal visstnok hele den tekniske staben og salgsapparatet fortsette. Linspire og Freespire skal støttes videre, og så langt er det visst ikke planlagt noen sammenslåing av Xandros og Linspire distrubisjonene.

Kanskje er det ikke det verste som kan skje at et par relativt mindre Linux distrobyggere blir til en større og sterkere organisasjon, om de greier å beholde kompetansen og samarbeide godt. Og også en fordel om de greier å skape 'en større og mer slagkraftig Linux distribusjon ut av dette i neste omgang.

Edit:
Her er pressemeldingen
som kanskje ikke sier all verden(?)

omaha

...det var vel det de het en gang i tiden. Da jeg startet med Linux var Lindows en av distroene jeg kjøpte sammen med RedHat (fulgte med RedHat Bible), Mandrake og SuSe.

Selv som fullstendig grønn på Linux (ser ikke bort ifra at jeg fortsatt er DET) - var dette den første distroen jeg utelukket. En av årsakene var softwaretilbud. I Lindows var det inkludert et abb på software - som ble overgått av de andre distroene.

Jeg så heller ikke noen fordeler mht støtte til Linux/OpenSource. Selv om SuSe ikke var communitydrevet mente jeg at pengene jeg betalte bidro til å styrke linux. (Ikke alle vil være enig med meg.)

Jeg tok en raskt titt på Linspire en tid tilbake og har også sett litt på CNR. Mulig de endrer strategi, men jeg har mine tvil om at CNR vil tilføre noe annet enn en fremtidig potensiell betaltjeneste. Jeg finner ikke noe som tiltaler meg og min oppfatning om Linspire er fortsatt den samme.

Når det gjelder distroer er det såpass mange alternativer at litt mer avskalling kanskje er på sin plass. Misforstå meg rett - synes det er bra at det er et rikt utvalg.

Men av og til tar jeg meg i å sammenligne det med polet's utvalg av Cognac. Finnes det en rundkjøring et sted kan man være sikker på at det finnes en "spesiell" Cognac som har fått navn etter stedet også. Skrova fergekai VSOP - produite de France..

;o)))

ak

Og så er siste spiker satt i kisten til distribusjonen som lovet full kompabilitet med Windows programmer.

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Siste kommentarer