Fri programvare styrket av rettssak i USA

LinuxInsider og Ars Technica skriver om en ankesak som har blitt avsluttet i USA. Utfallet vil styrke fri programvare i et land hvor systemet i stor grad fokuserer på presedens. Det er flere som har ventet på en slik kjennelse, alle de tidlgiere sakene har kommet til forlik uten dom.

Lisensen som ble brutt var ikke GPL, men Artistic License, som er populær i Perl miljøet. Den er på mange måter friere en GPL, men forutsetter blant annet at man fortelle hvem som skrev koden.

I første runde i retten ble det konkludert med at når man gir bort programvare under en slik lisens så gir man fra seg alle potensielle inntekter. Dermed er det ikke noen grunn til at andre ikke skal kunne droppe å tilkjennegi hvem som opprinnelig skrev programmet.

Dommeren i ankesaken fokuserte også på inntekter, fremfor mer abstrakte verdier, men kom til den konklusjon at oppmerksomheten som distribusjon av programvare kan gi i seg selv har stor verdi. Derfor var det ikke greit at motparten hadde fjernet lisensen og navnet til opphavsmannen.

Prosjektet det dreide seg om var JMRI, selskapet som ble dømt er Kamind Associates. Du kan lese utviklernes versjon av saken her.

Valg for kommentarvisning

Velg din foretrukket måte å vise kommentarer på og klikk på "Lagre innstillinger" for å aktivere endringene.

idole

Interessant lesning

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Siste kommentarer