Xen 3.3

Xen 3.3 ble lansert i slutten av forrige uke. Pressemeldingen domineres av lykkeønskninger fra samarbeidspartnere og det er vanskelig å finne store nyheter, men så har også Xen et ganske bra fundament allerede. Noen detaljer vises på siden der man kan laste ned, i første rekke dreier det seg om forbedret strømsparing og støtte for flere legacy operativsystemer. En ny SCSI driver gjør det mulig for paravirtualiserte gjester å snakke mere direkte med fysiske SCSI enheter.

Citrix har ikke lansert noe tilsvarende for den kommersielle varianten, som i øyeblikket ligger ute med en beta. Det tyder på at den frie Xen vil ligge foran lanseringene, eller at de to produktene står foran et veiskille. Xen 4.0 var egentlig ventet på dette tidspunktet, men dette ble justert til Xen 3.3 i januar i år.

Litt skuffende er det at Xen fortsatt ser ut til å bygges mot Linux 2.6.18, det vil si at man står på egenhånd eller må vente på smarte hoder hos distribusjonene for å lage oppdaterte pakker for nyere maskinvare.

Valg for kommentarvisning

Velg din foretrukket måte å vise kommentarer på og klikk på "Lagre innstillinger" for å aktivere endringene.

terjejh

Her en artikkel om den forestående, kommersielle utgaven fra Citrix, XenServer 4.2 (prosjektnavn Orlando)
og her en forutgående analyse med spådommer om utviklingen videre

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Siste kommentarer