JavaScript ytelse i de nyeste versjonene av Firefox og Chrome

ZDNet har testet de nyeste betaversjonene av både Chrome og Firefox. TraceMonkey er navnet på den nye JavaScript motoren til Mozilla, Minefield er kun kallenavnet på versjonen som automatisk bygges hver natt, altså den aller nyeste koden.

I SunSpider testen, som er utviklet av WebKit (motoren til Safari, som også Chrome bruker), vinner begge versjonene av Firefox med knapp margin. I forhold til Internet Explorer 8 beta er samtlige ca 4 ganger raskere.

Hvis man derimot kjører Google sin egen test så ligger Chrome foran med en faktor på ti eller mer.

En bedre kilde er kanskje John Resig, relativt kjent gjennom jQuery prosjektet og bøkene han har bidratt til. Resultatene hans, ikke basert på de siste betaversjonene, stemmer godt overends med ZDNet sine. Men i tillegg bruker han Dromaeo, og denne viser at ved tilgang til DOM (objekt modellen for dokumentet) mister man fort alle fordeler som en raskere JavaScript motoren gir. Dette kan bety at vi snart vil se et nytt kappløp med mindre syntetiske tester, og at man må gå dypere inn i nettleseren for å optimalisere.

Legg også merke til at operativsystemet har stor innflytelse på ytelsen, det ville vært interessant å se resultatet på XP og en eller to Linux distribusjoner på samme maskinvare.

Et par søylediagrammer avslører neppe hele sannheten, men det er ihvertfall forfriskende å se at dette har havnet på agendaen etter så mange år med AJAX.

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Siste kommentarer