Oversiktlig RSS med Melkjug

Melkjug.org er en tjeneste som lar deg samle nyhetene til dine favorittsider og presenterer dem på en side. Men i motsetning til en vanlig RSS leser, som bare samler alt i kronologisk rekkefølge, har Melkjug funksjonalitet for å velge ut det som interesserer deg mest og luke ut duplikater når flere kilder skriver om samme sak. Resultatet blir gjort tilgjengelig som en ny RSS kilde, slik at du fortsatt kan bruke ditt favorittverktøy dersom du ikke vil gå innom siden hver dag.

For å se et eksempel kan du gå her: http://melkjug.org/arne/linux

I dette tilfelle er kontoen opprettet med brukernavn "arne", mens kombinasjonen av RSS kilder og filtere refereres til som "linux" som er en jug i dette systemet. Hver brukerkonto kan ha flere slike jugs, i tilfelle du ønsker å dele det opp etter tema.

På høyre side kan man se filterne og vektlegging. I dette tilfelle synes jeg nye artikler skal prioriteres, jeg er ikke interessert i Windows og jeg er noe mere interessert i ting som har fått mange poeng på Digg.com. Jeg forholder meg nøytral til om historien kommer fra OSNews, du kan legge til vilkårlige filtere for å prioritere noen kilder fremfor andre.

Dessverre er mange RSS kilder alt for dårlige til å oppgi metainformasjon, som f.eks. forfatter og stikkord, slik at ikke alle filtere fungerer så bra som de kanskje kunne ha gjort.

Når du er logget inn har du også muligheten til å sette stjerne på en artikkel, og Melkjug vil selv prøve å finne ut hva som er fellesnevneren mellom alle artiklene du setter stjerne på.

Prosjektet er fortsatt under utvikling og vil blir forbedret på mange områder i løpet av de neste par månedene. Høyt prioritert er

  • Bedre ytelse
  • Nye og mer avanserte filtere
  • Automatisk finne frem til brukere med samme smak som deg selv og fremheve artiklene som de har gitt stjerner

Melkjug er fri programvare, du kan selv bidra i utviklingen eller kjøre din egen instans.

ps. "Melk" i Melkjug er norsk, logoen viser en 4 liters dunk med melk, slik man finner de i USA

Valg for kommentarvisning

Velg din foretrukket måte å vise kommentarer på og klikk på "Lagre innstillinger" for å aktivere endringene.

Rindae

Likte særlig ideen om at man kan igjen bruke RSS-leser for å lese nyhetene.

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Siste kommentarer