OpenMoko kaster inn håndkleet

OpenMoko, det første selskapet som hadde tro på en åpen mobilplattform, kjører nå på nødbluss og eventuell videre utviklingen er overlatt til miljøet. Etter store problemer med maskinvaren ble det solgt kun 3000 eksemplarer av den første modellen, og 10 000 av den andre. Nå er de fleste ansatte sagt opp, noen få får fortsette med "Plan B".

Daglig leder Sean Moss-Pulz vil ikke røpe hva dette prosjektet går ut på, men det skal igjen være et produkt for telekommunikasjon og basert på fri programvare. I motsetning til OpenMoko telefonen prøver man denne gang å komme rett inn på det store markedet, istedet for å fri til utviklere og spesielt interesserte.

Moss-Pulz sier at han håper selskapet med tid og stunder vil kunne produsere mobiltelefoner igjen. Det gjenstår å se hvordan iPhone, Android og de store aktørene har delt opp markedet innen den tid kommer.

Kilde: Berner Zeitung (på tysk)

Valg for kommentarvisning

Velg din foretrukket måte å vise kommentarer på og klikk på "Lagre innstillinger" for å aktivere endringene.

omaha

Det hjelper ikke med linux på en trekloss med påmalt tastatur.

Det kan godt være at Neo er bra saker, men generelt er det min oppfatning at produsenter har konkludert med at potensielle linuxkunder er "100% Geek", ekstremt gnien - eller begge deler.

For egen del foretrekker jeg Linux OG bra hardware - gjerne med bra design også. Men det er et ganske begrenset utvalg av maskiner om en skal holde seg til de modeller som leveres med Linux eller uten OS.

Dersom noen skal lykkes med Linux i mobiltelefoner eller hva det nå er, så er Linux et pre - om alt det andre holder mål.

karstenaa

Litt synd dette, OpenMoko var en smule interessant. Men det var ikke helt uventet at dette skulle skje etter at Androidplattformen ble lansert.
Tror det er bedre å slå sammen ressursene og satse på ett åpent mobilOS. Siden Android ble først på markedet med fungerende telefoner, og i tillegg har fått en positiv mottagelse, regner jeg med at dette er riktig hest å satse på.

ak

På Slashdot står det i dag at avisen har feiltolket presentasjonen, at det var en ny utgave av telefonen som var blitt avlyst, mens det fortsatt skal satses for full guffe på FreeRunner.

Merk at dette kommer fra et PR-byrå og kilden er ikke oppgitt, hverken openmoko.org eller openmoko.com har blitt oppdatert med tilsvarende informasjon.

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Siste kommentarer