Oracle kjøper Sun

Oracle sin server som har pressemeldingen er nede for telling, men Slashdot rapporterer at Oracle skal kjøpe Sun for ca. 7.4 milliarder dollar (51 milliarder kroner)

Tags:

Valg for kommentarvisning

Velg din foretrukket måte å vise kommentarer på og klikk på "Lagre innstillinger" for å aktivere endringene.

omaha

Bloomberg meldte (lør/søn tror jeg) at Sun hadde henvendt seg til IBM og meddelt at de var villige til å gjenoppta forhandlingene på betingelse av av at oppkjøpet ble gjennomført uansett hvilke innvendinger konkurransemyndigheten hadde.

Det kan jo bli spennende dette:

Oracle er i førersetet på BTRfs, og nå slår de kloa i ZFS. Regner med at ZFS kan bli tilgjengelig i Linux snart.

Vet ikke helt om jeg liker at Oracle får hånd om MySQL, og SUN er vel meget sterkt involvert i PostgreSQL også?

http://blogs.sun.com/jkshah/entry/is_postgresql_dead_at_sun

terjejh

Javel; fra før Oracle Enterprise Linux (OEL, "Unbreakable Linux" basert på RHEL), og nå Solaris/Java i tillegg.
Hva blir det?

IBM sitter nå på nyttig inside-informasjon om hva Sun sitter på. Jeg vil anta at spesielt IBM og tildels også HP etter dette ikke kommer til å flørte mindre eller samarbeide mindre med sine Linux partnere.

For brukere flest, blir det likevel mest spennende å se om et oppkjøp (om det blir godkjent) får noen innflytelse på fortsatt OpenOffice.org støtte i regi av Sun. Oracle kan ha interesse av å skaffe seg mer goodwill i friprog-miljøet, eksempelvis ved å samle troppene troppene til mer åpent samarbeide rundt OpenOffice og evt. MySQL. Gjør de det og evner de det, kan det bl.a bidra til en raskere omskriving og modernisering av det sårt tiltrengende OpenOffice gui laget.

Edit
Pressemeldingen er f.t. tilgjengelig hos Sun :)
http://www.sun.com/third-party/global/oracle/index.jsp

ak

Personlig så oppfatter jeg dette som en liten tragedie inntil det motsatte er bevist. Dette er først og fremst trist for alle de små prosjektene som har kommet ut av Sun i de senere år, Oracle har null kultur for slikt.

MySQL kommer nok til å fortsette uten de helt store forandringene, men dermed er nok MySQL Enterprise planene mer eller mindre historie. Et par feiltrinn der så vil Oracle enten drive folk over til Postgresql eller så vil det komme en ny aktør, uansett er jeg ikke bekymret, MyISAM er ikke så vanskelig å erstatte.

Problemet er først og fremst kontroll over Java plattformen. Selv mange som har lang fartstid innen fri programvare er ikke klar over dette, men det finnes et stort økosystem basert på Java og fri programvare. Dette systemet, som Maven spiller en viktig rolle i, sparer garantert inn milliarder i reduserte utviklingskostnader hvert år. Lisensene som florerer er i stor grad BSD, LGPLv3 og Apache, svært mange av Apache Software Foundation sine prosjekter har sitt utgangspunkt i dette miljøet.

Det mangler en klar fremdriftsplan for Java, og Oracle gjør ikke saken bedre.

Selv om det har lenge vært knyttet store forhåpninger til OpenJDK så har disse foreløpig ikke blitt innfridd. Jeg ser ingen grunn til å tro at dette vil bli fremskyndet med Oracle bak spakene. IBM har også investert mye i Java, så jeg har et ørlite håp om at de vil satse på OpenJDK nå, men jeg er ikke overbevist om at GPL v2 + classpath exception er godt nok.

terjejh

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Siste kommentarer